Too Good To Go nu ook in zee met Albert Heijn en Jumbo

Foto Jumbo

Too good to go, een app tegen voedselverspilling, heeft zowel in België als in Nederland nieuwe partners gevonden: Albert Heijn en Jumbo starten proefprojecten om onverkochte producten te redden. Klanten kunnen een voordelige verrassingsdoos bestellen.

 

Gereduceerd tarief

Albert Heijn België zet een testprogramma op met Too Good To Go in Gent, waar klanten een doos met onverkochte producten kunnen kopen tegen een sterk gereduceerd tarief: de box kost 3,99 euro en heeft een waarde van minstens 12 euro. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing. Het is voorlopig een test: “We gaan eerst kijken hoe de pilot loopt in onze drie winkels in Gent en bepalen dan of wij dit verder gaan uitrollen naar alle Albert Heijn winkels in Vlaanderen”, geeft operationeel manager Bram Lauwaert aan. Het systeem werkt eenvoudig: in de app kunnen klanten zien welke Albert Heijn in Gent een doos met producten aanbiedt. Bestellen en betalen doe je in de app, daarna kan je de doos afhalen. 

 

In Nederland start Jumbo met een gelijkaardig pilootproject: in dertien winkels kunnen klanten met de app een zogenaamde ‘Magic Box’ bestellen. De prijs daarvan is altijd een derde van de daadwerkelijke waarde: een box met een waarde van 15 euro kost dus slechts 5 euro. Deelnemers aan de pilot zijn elf winkels in Amsterdam (waaronder de City-winkels), en Foodmarkt Amsterdam en een City in Groningen. Ook Jumbo Wageningen start met de app als onderdeel van de lancering van Too Good To Go in deze stad. Winkels bepalen zelf hoe ze de box samenstellen. Na de evaluatie van de test wordt gekeken hoe de app nog beter kan aansluiten op de behoefte van de winkels en klanten. De ambitie is om de To Good To Go app op korte termijn landelijk te implementeren. 

 

Too Good To Go startte in 2015 in Denemarken en verovert nu stap voor stap Europa. De app bestrijdt voedselverspilling door restaurants en winkels te helpen hun overtollige voedsel te verkopen in plaats van weg te gooien. De Too Good To Go-app is gratis te downloaden in de App Store en de Google Play Store.