Top 30 Duitse supermarktconcerns behaalden 2,5 procent meer omzet | RetailDetail

Top 30 Duitse supermarktconcerns behaalden 2,5 procent meer omzet

Top 30 Duitse supermarktconcerns behaalden 2,5 procent meer omzet
shutterstock

De 30 grootste Duitse supermarktconcerns behaalden vorig jaar in totaal 2,5% meer omzet (243,99 miljard euro). Edeka blijft de lijst aanvoeren, maar Aldi (+1,5% in 2015) steeg in de top 5 van de vijfde naar de vierde plaats, voor Metro.

Aldi gaat Metro voorbij

Edeka blijft de top-5 aanvoeren met een omzetstijging van 2,8% en een totaalomzet van 53,28 miljard euro in 2015. Op de tweede plaats volgt Rewe, dat een omzetstijging van 3,3% (39,606 miljard euro) behaalde. De Schwarz Gruppe (Lidl, Kaufland) realiseerde 1,4% meer omzet dan in 2014. Aldi steekt dit jaar verder Metro: die laatste stond maar liefst elf jaar op de vierde plaats, maar moest deze plaats afstaan aan Aldi Gruppe (Nord en Süd). De discounter scoorde in 2015 een omzet van 27,797 miljard euro, 1,5% meer dan in 2014.

 

Metro behaalde vorig jaar 0,5% minder omzet en kwam uit op in totaal 26,13 miljard euro. Dit resultaat is weliswaar exclusief de omzet van Galeria Kaufhof. Metro verkocht de warenhuisdivisie aan het Canadese Hudson’s Bay, de onderneming die in Nederland in de race was voor de overname van V&D.

 

Klik hier voor de complete ranking van de top 30 van Duitse supermarktconcerns, die Trade Dimensions in opdracht van Lebensmittel Zeitung opstelde.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen ze boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.