Top Brands verkoopt Franse Pizza Hut-afhaalpunten

Top Brands verkoopt Franse Pizza Hut-afhaalpunten

Top Brands verkoopt Franse Pizza Hut-afhaalpunten

De Poolse groep AmRest Holdings heeft de franchise over de afhaalpunten en leverdiensten van Pizza Hut in Frankrijk overgenomen van de Belgische groep Top Brands. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

Verdubbelen in 5 jaar tijd

Het Belgische Top Brands, sinds 2009 de franchisehouder van de 123 afhaalpunten van Pizza Hut Livraison & Express, heeft zijn rechten verkocht aan het Poolse AmRest. Die holding runt vandaag al 92 Pizza Hut-vestigingen in Centraal-Europa en Rusland. “AmRest zet hiermee een nieuwe stap in de uitbouw van zijn aanwezigheid in West-Europa”, zegt Monika Czyz, voorzitter van Pizza Hut Livraison & Express bij AmRest.

 

De Polen hebben alvast flinke ambities in Frankrijk: in vijf jaar tijd willen ze het aantal Express-afhaalpunten verdubbelen. “Dit partnership maakt continue investeringen mogelijk om onze franchisezaken te laten groeien en een betere klantenervaring te bieden”, zegt Raphaël Miolane, algemeen directeur van Pizza Hut Europe, dat intussen al meer dan 1.400 restaurants runt in 25 Europese landen.“Dit zal ook zorgen voor een snelle expansie van het merk in Frankrijk, een van de belangrijkste marken voor Pizza Hut in Europa”, klinkt het.

 

Het eerste Franse Pizza Hut-restaurant opende zijn deuren in 1987. Vandaag telt de pizzaketen al 150 vestigingen in Frankrijk, samen goed voor zo’n 3.000 medewerkers. Volgens marktonderzoeksbureau Gira Conseil zijn de Fransen de grootste pizza-eters van Europa. Wereldwijd spelen enkel de Amerikanen nóg meer pizza’s binnen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.