Top Brands verkoopt Franse Pizza Hut-afhaalpunten

Top Brands verkoopt Franse Pizza Hut-afhaalpunten
Shutterstock

De Poolse groep AmRest Holdings heeft de franchise over de afhaalpunten en leverdiensten van Pizza Hut in Frankrijk overgenomen van de Belgische groep Top Brands. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

Verdubbelen in 5 jaar tijd

Het Belgische Top Brands, sinds 2009 de franchisehouder van de 123 afhaalpunten van Pizza Hut Livraison & Express, heeft zijn rechten verkocht aan het Poolse AmRest. Die holding runt vandaag al 92 Pizza Hut-vestigingen in Centraal-Europa en Rusland. “AmRest zet hiermee een nieuwe stap in de uitbouw van zijn aanwezigheid in West-Europa”, zegt Monika Czyz, voorzitter van Pizza Hut Livraison & Express bij AmRest.

 

De Polen hebben alvast flinke ambities in Frankrijk: in vijf jaar tijd willen ze het aantal Express-afhaalpunten verdubbelen. “Dit partnership maakt continue investeringen mogelijk om onze franchisezaken te laten groeien en een betere klantenervaring te bieden”, zegt Raphaël Miolane, algemeen directeur van Pizza Hut Europe, dat intussen al meer dan 1.400 restaurants runt in 25 Europese landen.“Dit zal ook zorgen voor een snelle expansie van het merk in Frankrijk, een van de belangrijkste marken voor Pizza Hut in Europa”, klinkt het.

 

Het eerste Franse Pizza Hut-restaurant opende zijn deuren in 1987. Vandaag telt de pizzaketen al 150 vestigingen in Frankrijk, samen goed voor zo’n 3.000 medewerkers. Volgens marktonderzoeksbureau Gira Conseil zijn de Fransen de grootste pizza-eters van Europa. Wereldwijd spelen enkel de Amerikanen nóg meer pizza’s binnen.