Tophalfjaar voor Lotus Bakeries

Tophalfjaar voor Lotus Bakeries

Tophalfjaar voor Lotus Bakeries

Dankzij de verdere internationale groei van zijn speculaas(pasta) en de bijdrage van de tak ‘natuurlijke tussendoortjes’ heeft Lotus Bakeries omzet en winst met dubbele cijfers zien groeien het voorbije halfjaar.

256,4 miljoen euro omzet

De koekjesbakker heeft in de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 256,4 miljoen euro, een stijging met 31,1% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het recurrente bedrijfsresultaat klom met 49% tot 43,8 miljoen euro, de nettowinst ging 9,3 miljoen euro hoger (+43%) en bedraagt nu al 30,8 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf uit Lembeke vrijdag nabeurs bekendgemaakt.

 

Naast speculaas komt de groei er dankzij de 'natuurlijke tussendoortjes', waarin Lotus Bakeries actief is met de merken Nākd, Trek, BEAR en Urban Fruit. De omzet van die tak is in vergelijking met vorig jaar met ruim 25% intern gegroeid.

 

De resultaten van de eerste jaarhelft overtreffen ook mijn verwachtingen”, zegt CEO Jan Boone. “Ik ben vooral zeer trots dat we zo sterk blijven groeien met ons kernproduct, het ‘Lotus Biscoff koekje’ waarmee het voor mijn grootvader meer dan 80 jaar geleden begonnen is. We zijn met Lotus Biscoff al in zeer veel landen aanwezig, maar ik ben ervan overtuigd dat we met onze unieke smaak nog veel meer consumenten wereldwijd kunnen bekoren.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid. De retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.