Topman Aldi Nord houdt het voor bekeken

Shutterstock.com

Marc Heussinger stapt onverwacht op als CEO van Aldi Nord. Mogelijk is zijn ontslag het gevolg van verschillende visies op het moderniseringsprogramma dat de retailer momenteel doorvoert.

 

Onenigheid

De 52-jarige topman heeft volgens het Duitse Manager Magazin zelf zijn ontslag gegeven, hoewel zijn contract iets meer dan een jaar geleden nog met vijf jaar was verlengd. Heussinger kwam bij Aldi Nord in 1998, toen hij pas was afgestudeerd. Al dertien jaar later werd hij tot algemeen directeur benoemd – ongewoon snel naar Aldi-normen. De voorbije jaren werd zijn beleid echter gehinderd door onenigheid bij de familiale aandeelhouders van het bedrijf.

 

Ook het recente moderniseringsprogramma Aniko ("Aldi Nord Instore Konzept") bleek niet de unanieme steun te hebben van een deel van de familie Albrecht. De discounter investeert wel 5,2 miljard euro in de herontwikkeling van haar 2.300 winkels in Duitsland en ongeveer 2.400 winkels in de rest van Europa. Ook in de Benelux is die vernieuwingsoperatie volop aan de gang.

 

Heussinger zal wellicht worden opgevolgd door Torsten Hufnagel (45) – tenminste als de aandeelhouders het daarover eens geraken. Hij zetelt sinds 2015 in de raad van bestuur en wordt beschouwd als de architect van het Aniko-programma.