Topman Ahold USA verlaat supermarktbedrijf

Topman James McCann verlaat Ahold USA

Topman James McCann verlaat Ahold USA

James McCann, de topman van Ahold USA, heeft besloten om het bedrijf te verlaten. Hij zal in zijn positie opgevolgd worden door Kevin Holt, die momenteel nog CEO is van Delhaize America.

“Bedankt voor bijdragen”

James McCann vervoegde in september 2011 Ahold als commercieel directeur en had sinds 2013 de dagelijkse leiding over de Amerikaanse tak van het Nederlandse bedrijf. Na de fusie met Delhaize werd hij ook onderdeel van de raad van bestuur van Ahold Delhaize. Hij heeft nu besloten zich terug te trekken, al zal hij tot eind april 2017 nog beschikbaar blijven voor het bedrijf.

 

“We bedanken James voor zijn significante bijdragen in het uitvoeren van onze e-commerce strategie tijdens zijn periode in Europa en voor zijn laatste drieënhalf jaar in de transformatie van Ahold USA”, zegt Dick Boer, CEO van Ahold Delhaize.

 

McCann wordt opgevolgd door Kevin Holt, die tot nu toe CEO van Delhaize America was en lid van de raad van bestuur van Ahold Delhaize. Zijn taken bij Delhaize zullen ad interim worden overgenomen door Frans Muller.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Muyters zegt nee tegen herstructureringsplan Carrefour

11/07/2018

Deelstaatminister Philippe Muyters geeft een negatief advies voor het herstructureringsplan van supermarktketen Carrefour. Door dit plan zouden 600 werknemers recht hebben op het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), de opvolger van het brugpensioen. De definitieve uitspraak ligt in het kamp van federaal minister Kris Peeters.