Topman Ahold USA verlaat supermarktbedrijf

Topman James McCann verlaat Ahold USA

Topman James McCann verlaat Ahold USA

James McCann, de topman van Ahold USA, heeft besloten om het bedrijf te verlaten. Hij zal in zijn positie opgevolgd worden door Kevin Holt, die momenteel nog CEO is van Delhaize America.

“Bedankt voor bijdragen”

James McCann vervoegde in september 2011 Ahold als commercieel directeur en had sinds 2013 de dagelijkse leiding over de Amerikaanse tak van het Nederlandse bedrijf. Na de fusie met Delhaize werd hij ook onderdeel van de raad van bestuur van Ahold Delhaize. Hij heeft nu besloten zich terug te trekken, al zal hij tot eind april 2017 nog beschikbaar blijven voor het bedrijf.

 

“We bedanken James voor zijn significante bijdragen in het uitvoeren van onze e-commerce strategie tijdens zijn periode in Europa en voor zijn laatste drieënhalf jaar in de transformatie van Ahold USA”, zegt Dick Boer, CEO van Ahold Delhaize.

 

McCann wordt opgevolgd door Kevin Holt, die tot nu toe CEO van Delhaize America was en lid van de raad van bestuur van Ahold Delhaize. Zijn taken bij Delhaize zullen ad interim worden overgenomen door Frans Muller.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.