Topman Ahold USA verlaat supermarktbedrijf

Topman James McCann verlaat Ahold USA

Topman James McCann verlaat Ahold USA

James McCann, de topman van Ahold USA, heeft besloten om het bedrijf te verlaten. Hij zal in zijn positie opgevolgd worden door Kevin Holt, die momenteel nog CEO is van Delhaize America.

“Bedankt voor bijdragen”

James McCann vervoegde in september 2011 Ahold als commercieel directeur en had sinds 2013 de dagelijkse leiding over de Amerikaanse tak van het Nederlandse bedrijf. Na de fusie met Delhaize werd hij ook onderdeel van de raad van bestuur van Ahold Delhaize. Hij heeft nu besloten zich terug te trekken, al zal hij tot eind april 2017 nog beschikbaar blijven voor het bedrijf.

 

“We bedanken James voor zijn significante bijdragen in het uitvoeren van onze e-commerce strategie tijdens zijn periode in Europa en voor zijn laatste drieënhalf jaar in de transformatie van Ahold USA”, zegt Dick Boer, CEO van Ahold Delhaize.

 

McCann wordt opgevolgd door Kevin Holt, die tot nu toe CEO van Delhaize America was en lid van de raad van bestuur van Ahold Delhaize. Zijn taken bij Delhaize zullen ad interim worden overgenomen door Frans Muller.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert sociale shoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Back to top