Topvrouw Indra Nooyi vertrekt bij PepsiCo

Topvrouw Indra Nooyi vertrekt bij PepsiCo
Foto PepsiCo

Na een carrière van 24 jaar bij snacks- en frisdrankenproducent PepsiCo, waarvan 12 jaar als CEO, zet Indra Nooyi een stap opzij. Ze wordt op 3 oktober opgevolgd door Ramon Laguarta, die bij het concern ook al 22 jaar op de teller heeft.

 

Gezondere producten

Onder het leiderschap van Nooyi, die opgroeide in India, steeg de omzet van PepsiCo met meer dan 80%. De eerste vrouwelijke CEO in de geschiedenis van het bedrijf had oog voor de lange termijn, benadrukte het belang van maatschappelijke verantwoordelijkheid en verdrievoudigde de investeringen in onderzoek en ontwikkeling om de milieu-impact van te beperken en het aanbod gezondere producten te vergroten. Die ‘betere’ producten zijn nu goed voor zowat 50% van de omzet van de multinational.

 

Haar opvolger wordt de zesde CEO in het 53-jarige bestaan van PepsiCo. Hij was sinds september 2017 voorzitter van de groep en was voordien CEO voor Europa en Afrika. PepsiCo is goed voor een omzet van meer dan 55 miljard euro met bekende merken als Pepsi, Lay’s, Doritos, Quaker, Tropicana en Alvalle.