Torsten Hufnagel nieuwe CEO Aldi Nord

Shutterstock

Begin deze maand stapte Marc Heussinger plots op als topman van Aldi Nord, dat ook de Belgische en Nederlandse winkels overkoepelt. Zoals verwacht wordt zijn opvolger Torsten Hufnagel.

 

“Architect van het moderniseringsprogramma”

Lang hebben ze bij Aldi Nord niet moeten zoeken naar een opvolger voor de 52-jarige Heussinger: zoals we bij diens plotse vertrek al schreven, is de nieuwe CEO Torsten Hufnagel. Dat heeft het concern intussen officieel bevestigd. Aldi Nord geeft daarmee naar eigen zeggen “een duidelijk signaal dat de modernisering van de onderneming consequent wordt voortgezet met het oog op een aanhoudende groeistrategie”.

 

De 45-jarige Hufnagel zetelt sinds 2015 in de raad van bestuur en wordt beschouwd als de architect van het moderniseringsprogramma Aniko ("Aldi Nord Instore Konzept"), dat ook in de Benelux volop wordt uitgerold.

 

Op de vraag waarom Heussinger plots opstapte, geeft Aldi Nord geen antwoord. Volgens zakenkrant Handelsblatt kon de gewezen CEO niet meer om met de groeiende druk, die op zijn schouders rustte omdat het moderniseringsprogramma niet snel genoeg ging en de omzetgroei achterbleef. Exclusief non-food kampte Aldi Nord in de eerte jaarhelft met een terugval met 0,2%, terwijl Aldi Süd met 3,3% groeide en grote concurrent Lidl zelfs met 6,8%, zo blijkt uit GfK-cijfers die de zakenkrant kon inkijken.