Turks foodconcept Simitçi Dünyasi opent eerste vestiging in Utrecht

Turks foodconcept Simitçi Dünyasi opent eerste vestiging in Utrecht

Het Turkse foodconcept Simitçi Dünyası opent op 1 april zijn eerste Nederlandse vestiging in Utrecht. Simitçı Dünyasi verkoopt met drie verschillende concepten maaltijden uit de moderne Turkse keuken.

Internationale expansie

De Turkse keten is echter niet van plan om het bij die ene Nederlandse vestiging te laten: “Europa is nu klaar voor onze Mediterrane formule, daarom openen we na Utrecht ook vrij snel vestigingen in Rotterdam, Almere en Amsterdam. Nederland is gekozen als pilotmarkt met oog op de verdere Europese uitbreiding. Dit mede door de goede infrastructuur, logistieke voorzieningen en mogelijkheden met betrekking tot ‘brand development”, zegt CEO Cigdem Rençber.

 

Simitçi Dünyası heeft momenteel al meer dan 100 bakkerijen, bistro’s en kiosken in Turkije. Nu is het op zoek naar verdere internationale expansie, met een eerste stop in Nederland. Daarna staan er ook vestigingen op de planning in het Midden-Oosten en Azië.

 

De keten beschikt over drie concepten. Bij de verschillende kiosken, die onder andere op drukke stations te vinden zijn, worden vooral meeneemmaaltijden verkocht. De bakkerijen verkopen dan weer ontbijt- en lunchproducten voor de consument die net iets meer tijd heeft. In de bistro’s kan de hele dag door gegeten worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Back to top