Tweede Amazon Go opent de deuren

Amazon Go check-out in Seattle

E-commercereus Amazon heeft een tweede Amazon Go geopend in Seattle. De nieuwe vestiging is iets kleiner en voert een beperkter aanbod, maar werkt verder op precies dezelfde kassaloze manier.

 

Iets kleiner voor de kantoorlunch

Na de opening van de veelbesproken eerste Amazon Go in januari, is nu ook de tweede kassaloze buurtsupermarkt van Amazon open. De winkel bevindt zich eveneens in Seattle, de stad waar ook het hoofdkantoor van Amazon staat, en is met 135 m² iets kleiner dan de eerste Amazon Go van ruim 167 m².

 

Het aanbod is er ook licht verschillend, omdat de lokale bevolking er volgens Gianna Puerini, vicepresident bij Amazon, ook enigszins anders is. In de nieuwe winkel rekent Amazon erop nog meer bureauwerkers van de omliggende kantoren te bedienen - de winkel is dan ook  gesloten in het weekend. De focus ligt er dan ook op snelle snacks en maaltijden, zoals de maaltijdboxen Amazon Meal Kits, schrijft The Seattle Times. Er zijn in deze vestiging, in tegenstelling tot de andere Amazon Go, evenwel geen wijn, bier of andere kruidenierswaren te vinden. 

 

Oorspronkelijk zou Amazon van plan zijn geweest om dit jaar al zes vestigingen van Amazon Go te openen, maar voorlopig houdt de e-commercegigant de lippen stijf op elkaar als het over concrete projecten gaat. Er zijn wel al vacatures gespot in San Francisco en Chicago, waardoor de retailer heeft moeten toegeven daar winkels te willen openen. Wanneer wil het bedrijf echter niet gezegd hebben.