Uber heeft een oogje op Deliveroo

Shutterstock.com

Volgens persbureau Bloomberg voert Uber verkennende gesprekken met maaltijdbezorger Deliveroo. Mocht het inderdaad tot een overname komen, dan wordt het een miljardendeal.

 

Dominante speler

Een acquisitie van Deliveroo door taxidienst Uber – die ook maaltijden bezorgt onder de naam Uber Eats – zou leiden tot een erg dominante speler op de markt van de bezorgdiensten in Europa. Maar er zou ook een flink prijskaartje aan vasthangen, want Deliveroo wordt momenteel gewaardeerd op minstens 2 miljard dollar (1,7 miljard euro) en een overnamebod zou significant hoger moeten zijn.
 

Voor Uber, dat volgend jaar een beursgang plant, is de sector van de maaltijdbezorgdiensten een topprioriteit. Het bedrijf overweegt ook andere overnames, onder andere van taxidienst Careem in het Midden-Oosten. Of het ook werkelijk tot een overname van Deliveroo komt, is echter lang niet zeker. Tot nu toe toonden het bedrijf en z’n investeerders zich immers niet geneigd om hun onafhankelijkheid op te geven. De bezorgdienst, met hoofdzetel in Londen, is actief in meer dan 200 steden op vier continenten.