UberEats, AB InBev en White Night lanceren thuislevering bier | RetailDetail

UberEats, AB InBev en White Night lanceren thuislevering bier

UberEats, AB InBev en White Night lanceren thuislevering bier

De maaltijdbezorgdienst UberEats, biergigant AB InBev en nachtwinkelketen White Night hebben de handen in elkaar geslagen voor een unieke dienst: thuislevering van bier.

Voorlopig enkel in Brussel

UberEats, de koerierdienst voor restaurantmaaltijden van taxi-app Uber, levert in samenwerking met AB InBev en White Night bier aan huis bij Brusselaars die 's avonds tot de vaststelling komen dat er geen fris pintje meer te vinden is in hun koelkast of die onaangekondigd bezoek over de vloer krijgen. Dat heeft Stéphane Ficaja, directeur van UberEats, bevestigd aan zakenkrant De Tijd.

 

Klanten kunnen via de Uber-app een bestelling plaatsen bij de keten van nachtwinkels. Koeriers van UberEats halen het bier dan op in één van de vijf voor het project geselecteerde vestigingen van White Night, om het vervolgens per scooter netjes aan huis af te leveren.

 

UberEats ging pas in oktober van start in Brussel, maar levert naar eigen zeggen al “duizenden maaltijden per week” voor 400 Brusselse restaurants. UberEats overweegt overigens om zijn diensten ook in Antwerpen, Gent en Luik te introduceren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".