UberEats, AB InBev en White Night lanceren thuislevering bier

UberEats, AB InBev en White Night lanceren thuislevering bier

De maaltijdbezorgdienst UberEats, biergigant AB InBev en nachtwinkelketen White Night hebben de handen in elkaar geslagen voor een unieke dienst: thuislevering van bier.

Voorlopig enkel in Brussel

UberEats, de koerierdienst voor restaurantmaaltijden van taxi-app Uber, levert in samenwerking met AB InBev en White Night bier aan huis bij Brusselaars die 's avonds tot de vaststelling komen dat er geen fris pintje meer te vinden is in hun koelkast of die onaangekondigd bezoek over de vloer krijgen. Dat heeft Stéphane Ficaja, directeur van UberEats, bevestigd aan zakenkrant De Tijd.

 

Klanten kunnen via de Uber-app een bestelling plaatsen bij de keten van nachtwinkels. Koeriers van UberEats halen het bier dan op in één van de vijf voor het project geselecteerde vestigingen van White Night, om het vervolgens per scooter netjes aan huis af te leveren.

 

UberEats ging pas in oktober van start in Brussel, maar levert naar eigen zeggen al “duizenden maaltijden per week” voor 400 Brusselse restaurants. UberEats overweegt overigens om zijn diensten ook in Antwerpen, Gent en Luik te introduceren.