Uitbreiding Greenyard Foods in Polen afgerond

Uitbreiding Greenyard Foods in Polen afgerond

Uitbreiding Greenyard Foods in Polen afgerond

De Belgische groentenverwerker Greenyard Foods heeft aangekondigd dat de uitbreiding van zijn Poolse site in Lipno is afgerond. De capaciteit van de fabriek werd verdubbeld en de site heeft nu een oppervlakte van 22.000 m².

Productie concentreren

Door de uitbreiding van de productiesite kan Greenyard Foods het grootste deel van zijn activiteiten rond diepgevroren producten op één locatie concentreren. De vestiging in Lipno wordt daarnaast ook nog wel ondersteund door vestigingen in Adamow en Dabrowa, gecombineerd met een opslag- en distributiecentrum in Elk.

 

Bij de uitbreiding van de site werd gebruik gemaakt van een aantal nieuwe technologieën, waardoor de fabriek minder water en energie moet verbruiken.

 

“We zijn trots dat we de finalisatie van deze grote investering in Lipno, onze voornaamste Poolse productiefaciliteit, kunnen aankondigen. Deze verhoging van de capaciteit laat onze business toe om te groeien in de toekomst. Het is een belangrijke stap in de centralisatie van onze productiefaciliteiten, als deel van ons operational excellence programma”, aldus CEO Marleen Vaesen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft ermee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij de Zwitsers betere voorwaarden toestaan. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Aldi richt de blik op Italië

16/02/2018

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

Back to top