Uitgebrande Proxy Delhaize heropent in recordtijd

Uitgebrande Proxy Delhaize heropent in recordtijd
Foto Delhaize

Amper een maand na de zware brand gaat de Proxy Delhaize van de familie Last - Van Overfelt weer open, in een tijdelijk onderkomen. Een huzarenstukje. Spoedig beginnen ook de werken aan een gloednieuwe winkel.  

Tijdelijke winkel

Op woensdag 28 juni werd Proxy Delhaize Sint-Jan-in-Eremo (Sint-Laureins, Oost-Vlaanderen) getroffen door een zware brand. Het personeel en de klanten konden tijdig worden geëvacueerd, maar het winkelpand ging reddeloos verloren. 

 

Om de klanten zo spoedig mogelijk weer van dienst te zijn, werd er de afgelopen weken in een recordtempo gewerkt aan een tijdelijke winkel naast het uitgebrande pand, in een tent van 400m² met 15 parkeerplaatsen. Op donderdag 27 juli gaat die winkel open, dat is minder dan één maand na de brand. 

 

Coördinatie

Dit huzarenstukje werd mee gerealiseerd door winkelbouwer Stamhuis, die de organisatie van de werken op zich nam. “We hebben in samenwerking met de verschillende partners het volledige traject gecoördineerd: de aanleg van de parking, de elektriciteitswerken, de winkelrekken, koelingen, kassa’s, zeecontainers voor de stockage… Een prestatie waar we trots op zijn”, zegt Michael Jones, projectverantwoordelijke bij Stamhuis België.  

 

Ook de werken aan de nieuwe winkel gaan spoedig van start. Binnen een achttal maanden (eind maart 2018) zullen de klanten opnieuw terecht kunnen in hun favoriete winkel. “Wij doen er alles aan om zo snel mogelijk opnieuw de deuren te openen voor onze klanten”, zegt de familie Last - Van Overfelt.

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

19/01/2018

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

Recordomzet voor BelOrta

19/01/2018

Groente- en fruitbedrijf BelOrta heeft in 2017 een recordomzet gehaald van 439 miljoen euro, een stijging van 7% ten opzichte van een jaar eerder. Het volume steeg met 2,5% en nadert de 500 miljoen kilogram.

Aldi Nord en Aldi Süd werken samen voor dierenwelzijn

18/01/2018

Aldi Nord en Aldi Süd slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking: de discountbroers lanceren samen een eigen keurmerk voor dierenwelzijn. Het label Fair & Gut start enkel in Duitsland en voor gevogelteproducten, maar wordt later uitgebreid.

Hoe weinig suiker is te weinig? Rewe test de limieten met chocoladepudding

18/01/2018

Hoe weinig suiker kan een mens verdragen? Dat test de Duitse supermarktketen Rewe met een klantenbevraging. Het wil het suikergehalte in huismerkproducten verlagen, maar de consument beslist zelf hoeveel.

Back to top