Urban Crops start pilootproject in Waregem

Urban Crops start pilootproject in Waregem

In Waregem is onlangs Urban Crops van start gegaan. Het gaat daarbij nog over een proefproject waarbij een technologie wordt getoond waarmee groenten indoor in verschillende lagen kunnen worden geteeld.

Investeerder overtuigen

Met het pilootproject in Waregem hoopt Urban Crops, dat een idee is van Maarten Vandercruys, investeerders te overtuigen om de technologie ook op grote schaal te gebruiken. Daarnaast wordt er bij Urban Crops ook onderzoek gedaan naar nieuwe technologieën.

 

De zogenaamde verticale boerderij werkt volledig gerobotiseerd en zonder daglicht. Om de planten van het nodige licht te voorzien wordt gebruik gemaakt van ledverlichting. De planten ontwikkelen zich dan niet alleen sneller, er is ook minder nood aan water.

 

De huidige boerderij van Urban Crops biedt ruimte aan 448 teeltbakken met elk 10 gewassen verdeeld over acht lagen, waardoor het elke dag 442 oogstbare gewassen kan produceren. De technologie kan echter ook op veel grotere schaal gebruikt worden. De teeltinstallatie kan maximaal ruimte bieden aan 225.000 teeltbakken, verdeeld over 30 teelttorens van 18 lagen. Dan kunnen er elke dag potentieel 126.000 gewassen geoogst worden. Dat schrijft groentennieuws.nl.

 

Het grootste voordeel van de technologie is dat ze overal kan geplaatst worden, onder andere waar er gebrek is aan voedsel en water. “We kunnen de containers plaatsen in de woestijn of in vluchtelingenkampen. Misschien ooit zelfs op Mars, dat is onze ultieme droom”, zegt medeoprichter Frederik Bulcaen aan het Nieuwsblad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top