Vakbonden Match en Smatch dienen stakingsaanzegging in

Vakbonden Match en Smatch dienen stakingsaanzegging in
Shutterstock.com

Het overleg over het herstructureringsplan bij Match en Smatch, waarbij mogelijk 210 banen zouden verdwijnen, zit in een impasse. De vakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend voor 22 november.

 

Stap terug

Volgens de vakbonden schieten de onderhandelingen niet op: de directie zou zich bezondigen aan vertragingsmanoeuvres en het achterhouden van informatie. Verder spreken ze van een "stap achteruit" bij de berekening van het referentieloon voor werknemers die terecht komen in het systeem van werkloosheid met bedrijfstoeslag, bij de opvolging van het transformatieplan en het voorziene opleidingspakket voor ontslagen werknemers.

 

In september kondigde de Louis Delhaize-groep, waartoe beide ketens behoren, een grote herstructurering aan. Daarbij zouden zeven vestigingen van Match en negen Smatch-winkels de deuren moeten sluiten.

 

Vorige donderdag, na afloop van een bemiddelingsraad, hebben de vakbonden een stakingsaanzegging ingediend voor 22 november. "Als er geen contact wordt opgenomen, nemen we onze verantwoordelijkheden en zullen er acties worden ondernomen met de werknemers in het bedrijf", citeert Sudinfo de vakbonden.