Vakbonden Mestdagh trekken stakingsaanzegging in na ‘toezegging’ directie

Vakbonden Mestdagh trekken stakingsaanzegging in na ‘toezegging’ directie
RetailDetail

De vakbonden bij Mestdagh hebben na negen uur onderhandelen de stakingsaanzegging opgeheven. Volgens vakbondsvrouw Myriam Delmée zou de supermarktgroep een toezegging hebben gedaan. De winkels waren dinsdag alvast open. 

 

Eerst personeel inlichten

Het is voorlopig niet bekend welke garanties de vakbonden precies hebben gekregen. Ze willen de toezeggingen van de directie eerst aan het personeel meedelen. De stakingsaanzegging werd wel meteen opgeheven. "We gaan ons evenwel niets laten wijsmaken en zullen waakzaam blijven om ervoor te zorgen dat de directie haar engagement nakomt", zei Delmée nog.

 

In de nacht van zondag op maandag blokkeerden de vakbonden het distributiecentrum van Mestdagh in Gosselies. Daardoor konden de meeste Carrefour Market-winkels in Wallonië en Brussel niet bevoorraad worden. Het conflict is een uitloper van een herstructureringsplan, waarbij 340 jobs verloren gingen. Het plan, dat ook meer polyvalentie en flexibiliteit eist van de resterende werknemers, zou op een ongestructureerde manier zijn ingevoerd. Werknemers zouden taken moeten doen waarvoor ze nog niet opgeleid zijn en de werkdruk zou veel te hoog liggen.