Vakbonden slepen Jumbo voor de rechter vanwege breken staking | RetailDetail

Vakbonden slepen Jumbo voor de rechter vanwege breken staking

Vakbonden slepen Jumbo voor de rechter vanwege breken staking
Shutterstock

Vakbonden FNV en CNV hebben besloten om Jumbo voor de rechter te slepen. Hun ultimatum van eind vorig jaar, waarin ze een half miljoen euro eisten omdat Jumbo volgens hen een staking had gebroken, is immers verstreken.

 

“Beneden alle peil”

Op dat ultimatum stond een deadline van 4 januari, maar de supermarktketen bleek niet van plan om te betalen. Nu de deadline verstreken is, hebben de vakbonden dan ook besloten om naar de rechter te stappen. “Wij gaan de dagvaarding voorbereiden. Jumbo trekt dus in twijfel wat de inspectie heeft geconstateerd, maar wij niet. Dit is echt beneden alle peil”, zegt FNV-bestuurder Debbie van Leiden aan De Telegraaf.

 

De Inspectie SZW had vastgesteld dat acht uitzendkrachten tijdens de stakingen in het distributiecentrum in Woerden andere taken hadden gekregen. Volgens de vakbonden werd de staking zo gebroken, terwijl Jumbo eerder spreekt van een misverstand. De vakbonden zijn echter van mening dat het over acht cruciale posities ging die een groot effect hadden op de werking van het distributiecentrum.

 

“Niet moedwillig”

“Jumbo is niet van plan om de claim van 500.000 euro te betalen. Deze claim mist elke financiële en juridische grond. Dit hebben wij de vakorganisaties eind vorig jaar al laten weten”, zei financieel topman Ton van Veen eerder al. “Wij spreken met klem tegen dat wij in april moedwillig de stakingswetgeving hebben geschonden. Er is op geen enkel moment beoogd uitzendkrachten in te zetten met als doel de werkzaamheden van stakende medewerkers over te nemen.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Back to top