Vakbondsacties bij distributiecentra Lidl

Shutterstock.com

Enkele distributiecentra van Lidl zijn sinds vanochtend geblokkeerd door een vakbondsactie van ACV Puls. Ze klaagt daarmee de werkdruk aan bij de discounter.

 

Winkels open

Volgens Lidl-woordvoerster Isabelle Colbrandt lijkt de impact op de winkels voorlopig mee te vallen. “De actie blijft beperkt tot het blokkeren van een aantal distributiecentra, en de winkels kunnen normaal openen”, zegt ze in Het Nieuwsblad. Eventuele prikacties in de loop van de dag sluit ze evenwel niet helemaal uit.

 

Lidl heeft vijf distributiecentra in België. Vier daarvan (Sint-Niklaas, Genk, Courcelles en Marche-en-Famenne) zijn momenteel geblokkeeerd. Met de actie wil ACV Puls de werkdruk bij de retailer aankaarten. “De uitgaande vracht naar de winkels wordt voorlopig tegengehouden om de werkdruk te verlichten in de winkels”, zegt vakbondssecretaris Wouter Parmentier. Overigens is het niet zeker dat de blokkade heel de dag doorgaat.

 

De supermarktketen hoopt vooral dat de acties geen navolging krijgen. Verder betreurt Lidl de acties op een moment dat de onderhandelingen nog lopen. Op woensdag 5 mei staat op nationaal niveau immers nieuw sociaal overleg op het programma.