Veelzeggende vernieuwing Raad van Bestuur Carrefour

Veelzeggende vernieuwing Raad van Bestuur Carrefour
Shutterstock

Nog geen jaar na de komst van CEO Alexandre Bompard wordt de Raad van Bestuur van Carrefour grondig vernieuwd. Opvallend: drie van de vier nieuwe onafhankelijke bestuurders hebben hun strepen verdiend in de digitale wereld, en dat is geen toeval.

 

Vier nieuwkomers

Als de algemene aandeelhoudersvergadering van 15 juni eerstkomende het licht op groen zet ‑ doorgaans een formaliteit ‑ treden Amélie Oudéa-Castéra, Aurore Domont, Stéphane Israël en Stéphane Courbit toe tot de raad van bestuur van Carrefour.

 

Hun namen doen bij ons misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar “hun ervaring en hun diverse profiel, in het bijzonder dan hun digitale en ondernemerscapaciteiten, zullen belangrijke troeven zijn om het transformatieplan van de groep, Carrefour 2022, tot een goed einde te brengen”, zegt CEO Bompard, vorige zomer overgekomen van bij Fnac. Digitalisering is niet voor niets één van de topprioriteiten van de nieuwe topman.

 

Amélie Oudéa-Castéra verdiende onder meer haar strepen als directeur marketing & digitaal bij verzekeraar AXA, Aurore Domont is voorzitster van FigaroMédias en een specialist in omnichannelcommunicatie en digitale transformatie, terwijl Courbit voorzitter is van een audiovisueel internetbedrijf. De vierde nieuwkomer, Stéphane Israel, komt uit de luchtvaartsector (Arianespace) en was in de vorige regering twee jaar de kabinetschef van de minister van Economische Heropleving.

 

De vier nieuwkomers vervangen Diane Labruyère-Cuilleret, Georges Ralli, Bertrand de Montesquiou en Anne-Claire Taittinger. Het mandaat van de overige vijf bestuurders ‑ Patricia Moulin Lemoine, Mathilde Lemoine, Philippe Houzé, Nicolas Bazire en Alexandre Bompard zelf ‑ wordt gewoon verlengd.