Veelzeggende vernieuwing Raad van Bestuur Carrefour

Veelzeggende vernieuwing Raad van Bestuur Carrefour

Veelzeggende vernieuwing Raad van Bestuur Carrefour
Shutterstock

Nog geen jaar na de komst van CEO Alexandre Bompard wordt de Raad van Bestuur van Carrefour grondig vernieuwd. Opvallend: drie van de vier nieuwe onafhankelijke bestuurders hebben hun strepen verdiend in de digitale wereld, en dat is geen toeval.

 

Vier nieuwkomers

Als de algemene aandeelhoudersvergadering van 15 juni eerstkomende het licht op groen zet ‑ doorgaans een formaliteit ‑ treden Amélie Oudéa-Castéra, Aurore Domont, Stéphane Israël en Stéphane Courbit toe tot de raad van bestuur van Carrefour.

 

Hun namen doen bij ons misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar “hun ervaring en hun diverse profiel, in het bijzonder dan hun digitale en ondernemerscapaciteiten, zullen belangrijke troeven zijn om het transformatieplan van de groep, Carrefour 2022, tot een goed einde te brengen”, zegt CEO Bompard, vorige zomer overgekomen van bij Fnac. Digitalisering is niet voor niets één van de topprioriteiten van de nieuwe topman.

 

Amélie Oudéa-Castéra verdiende onder meer haar strepen als directeur marketing & digitaal bij verzekeraar AXA, Aurore Domont is voorzitster van FigaroMédias en een specialist in omnichannelcommunicatie en digitale transformatie, terwijl Courbit voorzitter is van een audiovisueel internetbedrijf. De vierde nieuwkomer, Stéphane Israel, komt uit de luchtvaartsector (Arianespace) en was in de vorige regering twee jaar de kabinetschef van de minister van Economische Heropleving.

 

De vier nieuwkomers vervangen Diane Labruyère-Cuilleret, Georges Ralli, Bertrand de Montesquiou en Anne-Claire Taittinger. Het mandaat van de overige vijf bestuurders ‑ Patricia Moulin Lemoine, Mathilde Lemoine, Philippe Houzé, Nicolas Bazire en Alexandre Bompard zelf ‑ wordt gewoon verlengd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Waarom de telefoon haast nooit meer rinkelt bij Domino’s

27/04/2018

Zin in pizza? Jongeren bestellen die bij voorkeur met een app. En binnenkort roepen ze hun bestelling wel naar Alexa. Technologie is één van de succesfactoren voor pizzaketen Domino’s, die binnen enkele jaren 200 vestigingen wil in ons land.

Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen

26/04/2018

Ook Bio-Planet springt nu op de kar van de stadswinkel. De bioketen van Colruyt Group opent binnenkort haar eerste winkel in het hartje van Antwerpen en brengt zo haar bioproducten meer binnen het bereik van mensen zonder wagen.

Sociaal akkoord bij Carrefour in Frankrijk

26/04/2018

Terwijl bij Carrefour België bonden en directie deze week een eerste keer rond de tafel hebben gezeten, is er in Frankrijk al een akkoord getekend over het sociaal plan en de vrijwillige vertrekkers.

Spontane stakingen bij 79 Belgische supermarkten Lidl

26/04/2018

Over het hele land braken woensdag spontane stakingen uit bij Lidl. De medewerkers noemen de werkdruk te hoog en legden het werk neer nadat overleg met de directie op niks uitliep. 79 winkels hielden de deuren dicht. 

Met Shukr mikt Tiense Suiker op Arabische gemeenschap

26/04/2018

De Tiense Suikerraffinaderij speelt met een nieuw merk in op de toenemende diversiteit in de samenleving: Shukr wordt in eerste instantie gelanceerd in het gespecialiseerde kanaal van de etnische winkels. Mogelijk volgen supermarkten later.

Carrefour en Système U onderhandelen over samenwerking

25/04/2018

Carrefour en Système U bespreken de mogelijkheid een alliantie te sluiten, die beide bedrijven de komende vijf jaar betere aankoopprijzen bij producenten moet opleveren. Système U werkt nochtans al lang samen met Carrefour-concurrent Auchan.