Veelzeggende vernieuwing Raad van Bestuur Carrefour

Veelzeggende vernieuwing Raad van Bestuur Carrefour

Veelzeggende vernieuwing Raad van Bestuur Carrefour
Shutterstock

Nog geen jaar na de komst van CEO Alexandre Bompard wordt de Raad van Bestuur van Carrefour grondig vernieuwd. Opvallend: drie van de vier nieuwe onafhankelijke bestuurders hebben hun strepen verdiend in de digitale wereld, en dat is geen toeval.

 

Vier nieuwkomers

Als de algemene aandeelhoudersvergadering van 15 juni eerstkomende het licht op groen zet ‑ doorgaans een formaliteit ‑ treden Amélie Oudéa-Castéra, Aurore Domont, Stéphane Israël en Stéphane Courbit toe tot de raad van bestuur van Carrefour.

 

Hun namen doen bij ons misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar “hun ervaring en hun diverse profiel, in het bijzonder dan hun digitale en ondernemerscapaciteiten, zullen belangrijke troeven zijn om het transformatieplan van de groep, Carrefour 2022, tot een goed einde te brengen”, zegt CEO Bompard, vorige zomer overgekomen van bij Fnac. Digitalisering is niet voor niets één van de topprioriteiten van de nieuwe topman.

 

Amélie Oudéa-Castéra verdiende onder meer haar strepen als directeur marketing & digitaal bij verzekeraar AXA, Aurore Domont is voorzitster van FigaroMédias en een specialist in omnichannelcommunicatie en digitale transformatie, terwijl Courbit voorzitter is van een audiovisueel internetbedrijf. De vierde nieuwkomer, Stéphane Israel, komt uit de luchtvaartsector (Arianespace) en was in de vorige regering twee jaar de kabinetschef van de minister van Economische Heropleving.

 

De vier nieuwkomers vervangen Diane Labruyère-Cuilleret, Georges Ralli, Bertrand de Montesquiou en Anne-Claire Taittinger. Het mandaat van de overige vijf bestuurders ‑ Patricia Moulin Lemoine, Mathilde Lemoine, Philippe Houzé, Nicolas Bazire en Alexandre Bompard zelf ‑ wordt gewoon verlengd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.

Johnny Thijs stopt als voorzitter van Spadel

14/06/2018

Johnny Thijs is opgestapt als voorzitter van de Waalse mineraalwaterproducent Spadel. Zijn mandaat liep nog tot 2020, maar de gewezen postbaas treedt af “om persoonlijke redenen”, zo meldt De Tijd.

15% korting bij gebruik herbruikbare charcuteriedoos

14/06/2018

Vanaf vandaag krijgen klanten bij de lokale AD Delhaize van Geetbets korting wanneer ze een herbruikbare charcuteriedoos gebruiken. Liever een korting dan statiegeld, zo vindt uitbater Carl Vanhove.