Vegansuper Groningen van start | RetailDetail

Vegansuper Groningen van start

Vegansuper Groningen van start
Vegansuper

Vandaag starten Johnny en Benny Lobo in Groningen met hun Vegansuper. Het is de eerste veganistische supermarkt in het noorden en de derde in Nederland, na veganwinkels in Amsterdam en Den Haag.

Vers, gekoeld en bevroren vegan assortiment

De nieuwe winkel van 110 m² aan de Ebbingestraat in het stadscentrum brengt een veganistisch assortiment van 2000 verse, gekoelde en bevroren producten met onder meer brood en groenten en fruit. De nadruk ligt op melk-, kaas-,  vlees- en visvervangers.  Achter in de winkel is een smoothiebar waar klanten sapjes en broodjes kunnen gebruiken.

 

Johnny en Benny Lobo richten zich met het aanbod niet alleen op veganisten, maar ook op vegetariërs en consumenten met bijvoorbeeld een lactose-intolerantie. De ondernemers willen klanten met de nieuwe winkel een alternatief bieden voor levering via webwinkels. Veganistische producten bevatten geen dierlijke ingrediënten en ook bij de productie zijn geen en dieren te pas gekomen. Verzorgings- en schoonmaakproducten bijvoorbeeld worden niet op dieren getest.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.