Vegansuper Groningen van start | RetailDetail

Vegansuper Groningen van start

Vegansuper Groningen van start
Vegansuper

Vandaag starten Johnny en Benny Lobo in Groningen met hun Vegansuper. Het is de eerste veganistische supermarkt in het noorden en de derde in Nederland, na veganwinkels in Amsterdam en Den Haag.

Vers, gekoeld en bevroren vegan assortiment

De nieuwe winkel van 110 m² aan de Ebbingestraat in het stadscentrum brengt een veganistisch assortiment van 2000 verse, gekoelde en bevroren producten met onder meer brood en groenten en fruit. De nadruk ligt op melk-, kaas-,  vlees- en visvervangers.  Achter in de winkel is een smoothiebar waar klanten sapjes en broodjes kunnen gebruiken.

 

Johnny en Benny Lobo richten zich met het aanbod niet alleen op veganisten, maar ook op vegetariërs en consumenten met bijvoorbeeld een lactose-intolerantie. De ondernemers willen klanten met de nieuwe winkel een alternatief bieden voor levering via webwinkels. Veganistische producten bevatten geen dierlijke ingrediënten en ook bij de productie zijn geen en dieren te pas gekomen. Verzorgings- en schoonmaakproducten bijvoorbeeld worden niet op dieren getest.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".