Veiling Haspengouw komt in handen van Belgische Fruitveiling

Veiling Haspengouw komt in handen van Belgische Fruitveiling
Shutterstock

De Belgische Fruitveiling heeft een akkoord bereikt met Veiling Haspengouw rond een overname. Zo wordt het faillissement van Veiling Haspengouw vermeden, dat al een tijdje in slechte papieren zat en al heel wat fruittelers naar de concurrentie zag vertrekken.

Banen redden

Daarnaast had de Veiling Haspengouw ook flink wat last van de Russische boycot: die leidde er in september al toe dat de fruitveiling bescherming tegen zijn schuldeisers had gevraagd. De oplossing voor al die problemen wordt nu gevonden in een overname door de Belgische Fruitveiling.

 

Momenteel werken er bij Veiling Haspengouw 56 mensen en bij de overname moeten zoveel mogelijk jobs gered worden. "Er is een sprankeltje hoop voor de werknemers, omdat men de intentie heeft bekendgemaakt om vastgoed over te kopen van de Veiling Haspengouw", zegt Nicole Houbrechts, gewestelijke secretaris van ABVV Voeding.

 

Dat er werk wordt gemaakt van het redden van de banen is bijzonder belangrijk voor de vakbonden, die na een eerdere samenwerking met veilinggroep BelOrta op hun hoede zijn. "BelOrta heeft aanvankelijk vooral interesse getoond in de veiling zelf, in de telers. Maar wij als vakbonden verwijten BelOrta vooral dat ze weinig aandacht hebben besteed aan de toekomst van de werknemers."

Tags: