Veiling Haspengouw komt in handen van Belgische Fruitveiling | RetailDetail

Veiling Haspengouw komt in handen van Belgische Fruitveiling

Veiling Haspengouw komt in handen van Belgische Fruitveiling

De Belgische Fruitveiling heeft een akkoord bereikt met Veiling Haspengouw rond een overname. Zo wordt het faillissement van Veiling Haspengouw vermeden, dat al een tijdje in slechte papieren zat en al heel wat fruittelers naar de concurrentie zag vertrekken.

Banen redden

Daarnaast had de Veiling Haspengouw ook flink wat last van de Russische boycot: die leidde er in september al toe dat de fruitveiling bescherming tegen zijn schuldeisers had gevraagd. De oplossing voor al die problemen wordt nu gevonden in een overname door de Belgische Fruitveiling.

 

Momenteel werken er bij Veiling Haspengouw 56 mensen en bij de overname moeten zoveel mogelijk jobs gered worden. "Er is een sprankeltje hoop voor de werknemers, omdat men de intentie heeft bekendgemaakt om vastgoed over te kopen van de Veiling Haspengouw", zegt Nicole Houbrechts, gewestelijke secretaris van ABVV Voeding.

 

Dat er werk wordt gemaakt van het redden van de banen is bijzonder belangrijk voor de vakbonden, die na een eerdere samenwerking met veilinggroep BelOrta op hun hoede zijn. "BelOrta heeft aanvankelijk vooral interesse getoond in de veiling zelf, in de telers. Maar wij als vakbonden verwijten BelOrta vooral dat ze weinig aandacht hebben besteed aan de toekomst van de werknemers."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.