Veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten praten over fusie

Veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten praten over fusie

Veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten praten over fusie

De groente- en fruitveilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten zijn vandaag gestart met fusiegesprekken. Beide bedrijven werken nu al heel nauw samen en dus worden er niet veel problemen verwacht tijdens de gesprekken.

 

600 miljoen euro omzet

Als de fusie er komt, dan wordt een bedrijf gecreëerd met een omzet van meer dan 600 miljoen euro. “Op deze wijze wensen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten samen hun doelstelling van duurzame afzet van groenten en fruit aan een faire prijs sterker en beter te verwezenlijken”, zeggen de veilingen in een mededeling.

 

Belorta en Coöperatie Hoogstraten zijn allebei onderdeel van het Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen, dat vorig jaar een omzet haalde van 926,4 miljoen euro. Coöperatie Hoogstraten was goed voor 218,7 miljoen euro van die omzet, terwijl BelOrta 400,4 miljoen euro toevoegde. Samen zijn ze dus goed voor meer dan twee derde van de omzet van het verbond.

 

BelOrta is zelf al het product van de fusies van Mechelse Veilingen, Brava, Greenpartners, Veiling Borgloon en Veiling Haspengouw en wil met de toevoeging van Coöperatie Hoogstraten nog een volgende stap zetten in de groei van het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".