Veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten praten over fusie

Veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten praten over fusie

De groente- en fruitveilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten zijn vandaag gestart met fusiegesprekken. Beide bedrijven werken nu al heel nauw samen en dus worden er niet veel problemen verwacht tijdens de gesprekken.

 

600 miljoen euro omzet

Als de fusie er komt, dan wordt een bedrijf gecreëerd met een omzet van meer dan 600 miljoen euro. “Op deze wijze wensen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten samen hun doelstelling van duurzame afzet van groenten en fruit aan een faire prijs sterker en beter te verwezenlijken”, zeggen de veilingen in een mededeling.

 

Belorta en Coöperatie Hoogstraten zijn allebei onderdeel van het Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen, dat vorig jaar een omzet haalde van 926,4 miljoen euro. Coöperatie Hoogstraten was goed voor 218,7 miljoen euro van die omzet, terwijl BelOrta 400,4 miljoen euro toevoegde. Samen zijn ze dus goed voor meer dan twee derde van de omzet van het verbond.

 

BelOrta is zelf al het product van de fusies van Mechelse Veilingen, Brava, Greenpartners, Veiling Borgloon en Veiling Haspengouw en wil met de toevoeging van Coöperatie Hoogstraten nog een volgende stap zetten in de groei van het bedrijf.