Verhoogde kans op voedselvergiftiging bij verpakte sla | RetailDetail

Verhoogde kans op voedselvergiftiging bij verpakte sla

Verhoogde kans op voedselvergiftiging bij verpakte sla

Een onderzoek van de Universiteit van Leicester in het Verenigd Koninkrijk heeft aangetoond dat er bij verpakte sla een verhoogd risico is op voedselvergiftiging. Bepaalde bacteriën zouden immers beter gedijen in de plastic verpakkingen.

Op dag van aankoop gebruiken

De onderzoekers zeggen dat ze geschokt zijn over de manier waarop bacteriën gedijen in de verpakkingen, zelfs in de koelkast. Ze raden daarom aan om de verpakte sla te gebruiken op de dag van aankoop.

 

Dat er op sla bacteriën gevonden worden is geen verrassing, maar de hele zaak wordt erger gemaakt door de plastic verpakking. Die zijn vaak vochtig om de slag knapperig en vers te houden. Samen met de nutriënten die vrijkomen bij het versnijden van de sla, is dat de perfecte broedplaats voor bacteriën, zoals salmonella, wat de kans op een voedselvergiftiging verhoogt. In de studie werd aangetoond dat 100 salmonellabacteriën in een tijdspanne van vijf dagen groeiden tot een aantal van 100.000, meer dan genoeg om een mens te besmetten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.