Verkoop Devos Lemmens &co moet 1 miljard euro opleveren

Verkoop Devos Lemmens &co moet 1 miljard euro opleveren
Facebook

Private-equitybedrijf CVC heeft de zakenbanken UBS en Messier Maris aangesteld om op zoek te gaan naar een overnemer voor Continental Foods uit Puurs, waar onder andere de sauzen van Devos Lemmens worden gemaakt.

Deal tegen eind dit jaar

Een bron dicht bij het bedrijf heeft nu ook laten verstaan dat Continental Foods klaar is voor een verkoop en dat die tegen het einde van dit jaar afgerond moet zijn. CVC hoopt met de deal een miljard euro te verdienen. Vier jaar geleden telde het zelf ongeveer 400 miljoen euro neer voor de voedingsproducent.

 

CVC vermoedt dat enkele sectorgenoten van Continental Foods interesse zullen hebben in een overname van het bedrijf, om zo in één klap een stevige positie te verwerven op de Europese markt. Ook Kraft Heinz wordt genoemd, al is Continental Foods volgens sommige analisten te klein om op diens radar te komen.

 

Continental Foods was tot 2013 in handen van de Amerikaanse multinational Campbell, tot die besloot om zijn Europese tak te verkopen aan CVC. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor en belangrijkste productiesite in Puurs bij Antwerpen en is vooral bekend van Devos Lemmens, de Royco- en Liebig-soepen en de Aïki-noodles.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top