Verkoop van sinterklaassnoep loopt stroef | RetailDetail

Verkoop van sinterklaassnoep loopt stroef

Verkoop van sinterklaassnoep loopt stroef

De verkoop van sinterklaassnoep zoals kruidnoten en marsepein loopt stroever dan vorig jaar. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek blijkt dat er momenteel 9% minder snoep is verkocht dan vorig jaar.

Piek verwacht op 5 december

De cijfers van het CBS zijn bijgewerkt tot de week na de intrede van Sinterklaas in het land en tonen aan dat er flink minder is verkocht dan een jaar eerder. Aangezien Nederlanders elk jaar voor honderden miljoenen euro aan zoetigheid kopen rond de sinterklaasperiode, gaat die daling over grote bedragen.

 

Vlak voor de intrede van de Sint was er nochtans een voorsprong op de verkoop van een jaar geleden, maar die positieve trend werd dus niet aangehouden. De grootste piek was vorig jaar te zien op 5 december, de dag voor Sinterklaas.

 

Voor het berekenen van de verkoop maakt het CBS gebruik van de scannerdata van supermarkten. De pepernotenindex is dan ook een eerste stap van het CBS om in de toekomst meer statistisch onderzoek uit te voeren met scannerdata die door bepaalde supermarkten wordt aangeleverd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".