Verlinvest neemt kwart van Italiaanse Mutti over | RetailDetail

Verlinvest neemt kwart van Italiaanse Mutti over

Verlinvest neemt kwart van Italiaanse Mutti over

Het Belgische investeringsfonds Verlinvest heeft 24,5% van het Italiaanse tomatenbedrijf Mutti in handen gekregen. Mutti heeft een aantal producten op de markt waar tomaten in zijn verwerkt, zoals pastasauzen.

Internationale expansie

Met het nieuwe kapitaal wil Mutti zijn internationale expansie verder zetten. De voorbije jaren kende het in het buitenland al een mooie groei en momenteel haalt het 30% van zijn omzet buiten Italië. In landen als Frankrijk en Australië is het één van de grotere spelers op de markt. In Italië zelf is Mutti marktleider met een aandeel van 31%. Het bedrijf heeft een jaaromzet van ongeveer 250 miljoen euro.

 

Naast de versterking van het internationale team, zal het geld ook gebruikt worden voor het ontwikkelen van nieuwe producten op basis van tomaten en de uitbreiding van de productiecapaciteit in Italië.

 

Verlinvest is vooral bekend als één van de aandeelhouders van de Belgische brouwer AB InBev. Daarnaast heeft het al heel wat geïnvesteerd in andere voedingsbedrijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groenteproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.