Verpakkingsvrije winkel opent in Cora-hypermarkt

Team van de winkel van Day by Day in de hypermarkt van Cora Charleroi
Foto: Day by Day

De Franse bulkketen Day by Day opent haar tweede Belgische winkel als shop-in-shop bij de hypermarkt van Cora in Châtelineau. Alle ruim 850 producten zijn er verpakkingsvrij te krijgen.

 

Ook vraag buiten de steden

In de Cora-hypermarkt van Châtelineau, in de buurt van Charleroi, komt een shop-in-shop van de afvalvrije formule Day by Day. De winkel van 120 m² biedt meer dan 850 referenties aan, van droogwaren tot schoonheidsproducten: allemaal in bulk en verpakkingsvrij.

 

"Met de opening van deze eerste winkel in het hart van een hypermarkt in België, schudden we de traditionele consumptiegewoonten door elkaar en bieden we een nieuw alternatief om te voldoen aan de groeiende vraag van klanten die duurzamer willen consumeren in bulk", zegt Didier Onraita, topman van Day by Day.

 

De formule, die in 2013 in Frankrijk het daglicht zag, opende tot nu toe vooral vestigingen in grote steden. Zo installeerde de keten zich in België voor het eerst in Brussel, in de gemeente Sint-Gillis. Nu ziet Onraita echter ook toenemende vraag bij consumenten in de stadsrand of in kleinere steden.

 

Internationale samenwerking

Day by Day zegt door de "meeste grote spelers in de retailsector" te zijn benaderd, maar heeft na ontmoetingen gekozen om in zee te gaan met Cora. In Frankrijk heeft de keten sinds vorig jaar ook al een shop-in-shop in een hypermarkt van die groep.

 

De shop-in-shop is een manier om een nieuw doelpubliek aan te trekken, zowel voor verpakkingsvrij als voor Cora. Hypermarkten zijn al langer op zoek naar manieren om hun winkeloppervlaktes op te vullen met concepten die weer voor meer dynamiek moeten zorgen.