Verslavingskliniek niet opgezet met uitspraken algemeen directeur Heineken | RetailDetail

Verslavingskliniek boos op directeur Heineken

Verslavingskliniek boos op directeur Heineken

Medewerkers van verslavingskliniek Jellinek zijn niet opgezet met de uitspraken die Pascal Gilet, algemeen directeur bij Heineken, deed over de impact van alcoholmisbruik. Volgens hen minimaliseert hij het probleem.

“Strategie al jaren hetzelfde”

In een interview spreekt Gilet over de maatregelen die kunnen worden genomen om alcoholmisbruik tegen te gaan, zoals het invoeren van minimumprijzen en het verhogen van de accijnzen. Volgens hem werken die maatregelen niet en zijn ze bovendien niet nodig, omdat slechts een kleine groep niet verantwoord kan omgaan met alcohol.

 

Bij de verslavingskliniek klinkt het echter dat Gilet de cijfers in zijn eigen voordeel draait en bewust halve waarheden vertelt. Zo spreekt Gilet over een groep van 8% probleemdrinkers, ofwel ongeveer 800.000 personen, terwijl cijfers van het CBS spreken over 1,3 miljoen probleemdrinkers. Een aantal internationale onderzoeken hebben bovendien aangewezen dat de voorgestelde maatregelen wel effectief zijn en dat het effect het grootste is bij probleemdrinkers.

 

“De strategie van de industrie is al jaren dezelfde: het aantal probleemdrinkers in twijfel trekken, de eigen zelfregulering prijzen, de probleemdrinkers op hun eigen verantwoordelijkheid wijzen en vooral niet de gezondheidsrisico's van het eigen product benoemen”, stellen de medewerkers van Jellinek in een opiniebrief aan Het Parool.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.