Vervangt Albert Heijn Carrefour in Maasmechelen?

Carrefour Market Maasmechelen sluit de deuren
Shutterstock.com

Carrefour gaat zijn Market in winkelcentrum M2 in Maasmechelen sluiten. Wellicht neemt concurrent Albert Heijn de vrijgekomen plaats in.

 

Leegstand en minder bezoekers

Volgens lokale zender TVL is de winkel niet rendabel door de leegstand in het winkelcentrum. M2, gelegen naast Maasmechelen Village, kampt al langer met teruglopende bezoekersaantallen. Op 14 september sluit de Carrefour Market definitief de deuren. De franchisenemer zou intussen wel op zoek zijn naar een nieuwe locatie in Maasmechelen.

 

M2 lanceerde in het voorjaar een vernieuwingsplan om iets aan de leegstand te doen: het winkelcentrum zal meer inzetten op beleving met een foodfestival en glijbanen. Verder komt er ook 4.400 m² aan winkel- en horecaruimte bij.

 

Het pand dat Carrefour Market verlaat, wordt naar alle waarschijnlijkheid binnenkort ingenomen door Albert Heijn. Het nieuws is evenwel niet bevestigd door de Nederlandse supermarktketen. Het zou niet de eerste keer zijn dat Albert Heijn een Carrefour Market vervangt: eerder gebeurde dit al in Wijnegem en in Genk.