Vijfde Limburgse C&B Alvo opent woensdag

Vijfde Limburgse C&B Alvo opent woensdag

Na Kortessem, Peer, Tessenderlo en Zonhoven opent supermarktketen C&B Alvo woensdag in Neerpelt haar vijfde Limburgse filiaal. Met 1.850 m² winkeloppervlakte wordt het meteen een van de grotere.

Ruim 30 medewerkers

Met een recent uitgebreide Colruyt en een Lidl als directe buren en nog een vijftal andere grote supermarkten in een straal van nauwelijks enkele kilometers wacht de vijfde vestiging van C&B Alvo meteen een flinke uitdaging. “Toch is er zeker een plaats voor ons”, zegt zaakvoerder Wouter Verhoeven in het Belang van Limburg.

 

“We willen ons onderscheiden op vlak van aanbod. De helft van onze oppervlakte gaat naar een 'versplein' waar we streven naar de gemoedelijke sfeer van de oude buurtsupermarkt”, klinkt het. Behalve een bakkerij, een grote afdeling charcuterie, een slagerij en een uitgebreide kaas- en wijnafdeling is er ook een hoek voorzien met een 350-tal Limburgse streekproducten.

 

De Alvo-supermarkt in Neerpelt biedt werk aan 35 mensen, van wie het gros voltijds. “Deze ploeg vullen we aan met een dertigtal jobstudenten die bijspringen in de moeilijkere uren. We zijn immers dagelijks open van 8 tot 20 uur, op vrijdag zelfs tot 21 uur, en zondag in de voormiddag”, aldus nog Verhoeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Analyse: Hoe Colruyt Group zich wapent voor een prijsoorlog

14/12/2017

Ondanks krimpende marges zal Colruyt niet afstappen van zijn laagsteprijsgarantie: om een eventuele prijsoorlog te financieren zoekt de retailer zijn heil in automatisering, productiviteitswinst en iets kleinere winkels.

Lidl Kapellen na jarenlange lijdensweg eindelijk open

14/12/2017

Bijna vier jaar nadat het openbaar onderzoek van start ging, is de nieuwbouw-Lidl in Kapellen eindelijk geopend. Na tal van procedures moest de versdiscounter, onder druk van de buurt die vreesde voor een verkeersinfarct, zijn oorspronkelijke plannen bijschaven.

Albert Heijn stopt met AH to go in Duitsland

14/12/2017

Albert Heijn heeft besloten om zijn Duitse gemakswinkels van AH to go te sluiten. Volgens het supermarktbedrijf heeft de keten er te weinig ruimte om te groeien. AH to go is al vijf jaar actief in Duitsland.

Carrefour blijft marktaandeel verliezen in Frankrijk

13/12/2017

Dat CEO Alexandre Bompard voor een grote uitdaging staat bij Carrefour, werd zopas nog eens bevestigd door de nieuwste cijfers van Kantar Worldpanel. Zijn keten was vorige maand immers de grootste verliezer qua marktaandeel in Frankrijk.

Nederland en België blijven zorgenkindjes voor gescheiden Metro

13/12/2017

De Duitse foodretailgroep Metro zegt in zijn eerste jaar sinds de afsplitsing van zijn non-foodactiviteiten een solide basis voor nieuwe groei te hebben gelegd. De Benelux blijft nochtans een rem op die groei zetten. 

 

Back to top