Vijfde Limburgse C&B Alvo opent woensdag | RetailDetail

Vijfde Limburgse C&B Alvo opent woensdag

Vijfde Limburgse C&B Alvo opent woensdag

Na Kortessem, Peer, Tessenderlo en Zonhoven opent supermarktketen C&B Alvo woensdag in Neerpelt haar vijfde Limburgse filiaal. Met 1.850 m² winkeloppervlakte wordt het meteen een van de grotere.

Ruim 30 medewerkers

Met een recent uitgebreide Colruyt en een Lidl als directe buren en nog een vijftal andere grote supermarkten in een straal van nauwelijks enkele kilometers wacht de vijfde vestiging van C&B Alvo meteen een flinke uitdaging. “Toch is er zeker een plaats voor ons”, zegt zaakvoerder Wouter Verhoeven in het Belang van Limburg.

 

“We willen ons onderscheiden op vlak van aanbod. De helft van onze oppervlakte gaat naar een 'versplein' waar we streven naar de gemoedelijke sfeer van de oude buurtsupermarkt”, klinkt het. Behalve een bakkerij, een grote afdeling charcuterie, een slagerij en een uitgebreide kaas- en wijnafdeling is er ook een hoek voorzien met een 350-tal Limburgse streekproducten.

 

De Alvo-supermarkt in Neerpelt biedt werk aan 35 mensen, van wie het gros voltijds. “Deze ploeg vullen we aan met een dertigtal jobstudenten die bijspringen in de moeilijkere uren. We zijn immers dagelijks open van 8 tot 20 uur, op vrijdag zelfs tot 21 uur, en zondag in de voormiddag”, aldus nog Verhoeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.