Vijfde Limburgse C&B Alvo opent woensdag

Vijfde Limburgse C&B Alvo opent woensdag

Na Kortessem, Peer, Tessenderlo en Zonhoven opent supermarktketen C&B Alvo woensdag in Neerpelt haar vijfde Limburgse filiaal. Met 1.850 m² winkeloppervlakte wordt het meteen een van de grotere.

Ruim 30 medewerkers

Met een recent uitgebreide Colruyt en een Lidl als directe buren en nog een vijftal andere grote supermarkten in een straal van nauwelijks enkele kilometers wacht de vijfde vestiging van C&B Alvo meteen een flinke uitdaging. “Toch is er zeker een plaats voor ons”, zegt zaakvoerder Wouter Verhoeven in het Belang van Limburg.

 

“We willen ons onderscheiden op vlak van aanbod. De helft van onze oppervlakte gaat naar een 'versplein' waar we streven naar de gemoedelijke sfeer van de oude buurtsupermarkt”, klinkt het. Behalve een bakkerij, een grote afdeling charcuterie, een slagerij en een uitgebreide kaas- en wijnafdeling is er ook een hoek voorzien met een 350-tal Limburgse streekproducten.

 

De Alvo-supermarkt in Neerpelt biedt werk aan 35 mensen, van wie het gros voltijds. “Deze ploeg vullen we aan met een dertigtal jobstudenten die bijspringen in de moeilijkere uren. We zijn immers dagelijks open van 8 tot 20 uur, op vrijdag zelfs tot 21 uur, en zondag in de voormiddag”, aldus nog Verhoeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Delhaize opent z’n stadsmoestuin

18/10/2017

Voortaan kunnen de klanten van Delhaize Boondael in Elsene groenten kopen die net geplukt zijn op het dak van hun supermarkt. Geen marketingstunt, wel een onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van de retailer.

Sainsbury’s gaat 2.000 banen schrappen

18/10/2017

De Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 2.000 banen schrappen. Zo wil het tot 500 miljoen pond (560 miljoen euro) besparen, in een poging om de concurrentie met de discounters aan te gaan.

Colruyt lanceert maaltijdbox

18/10/2017

Colruyt brengt een maaltijdbox voor gezinnen met kinderen op de markt, met alle nodige ingrediënten voor drie maaltijden. De kleinste maaltijdbox kost 52 euro, terwijl een iets grotere 59 euro kost. De keten maakt daarbij geen gebruik van een abonnementsformule.

63 banen op de tocht bij Coca-Cola Belgium

18/10/2017

Coca-Cola is van plan om in België 63 van de 2.200 banen te schrappen. De frisdrankenproducent gaat daarover overleg plegen met de vakbonden, om zo veel mogelijk naakte ontslagen te vermijden.

Ferrero en Unilever gaan Kinder-ijsjes maken

17/10/2017

Het Italiaanse Ferrero heeft een samenwerking afgesloten met Unilever voor de creatie van Kinder-ijsjes. Unilever heeft op die markt al heel wat ervaring en is onder andere de producent van het merk Magnum.

Soms grote prijsverschillen tussen Albert Heijn België en Nederland

17/10/2017

Uit een analyse van data-analist Daltix blijkt dat er forse verschillen zitten in het assortiment en de prijzen van Albert Heijn in België en Nederland. Sommige producten zijn over de grens tot drie keer duurder.

Back to top