Vinkje blijft nog minstens een jaar bestaan

Vinkje blijft nog minstens een jaar bestaan

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers heeft de goedkeuring voor het Vinkje met een jaar verlengd. Die zou normaal op 1 mei 2016 verlopen, maar ondanks protesten van de Consumentenbond komt er nu dus toch een jaar bij.

Consumentenbond tegen verlenging

Het Vinkje moet consumenten duidelijk maken wat een gezondere of een meer bewuste keuze is. Daarom is er in de winkel een blauwe en een groene variant te vinden.

 

Volgens de Consumentenbond zorgt dat echter voor verwarring, daarom startte de consumentenorganisatie vorige week met de campagne ‘Weg met het Vinkje’. De meerderheid van de consumenten zou immers niet weten wat de vinkjes betekenen of ze kennen het verschil niet tussen de twee vinkjes.

 

De Consumentenbond had bij de lancering van het Vinkje in 2012 ook al zijn twijfels geuit over het systeem en het stelde dat de problemen die het toen aankaartte nu nog steeds niet zijn opgelost. Daarom roepen wij minister Schippers op de verlenging van het Vinkje per 1 mei 2016 tegen te houden”, zei Bart Combée, directeur van de Consumentenbond, vorige week nog. Minister Schippers heeft die vraag dus naast zich neergelegd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Back to top