Vinkje blijft nog minstens een jaar bestaan | RetailDetail

Vinkje blijft nog minstens een jaar bestaan

Vinkje blijft nog minstens een jaar bestaan

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers heeft de goedkeuring voor het Vinkje met een jaar verlengd. Die zou normaal op 1 mei 2016 verlopen, maar ondanks protesten van de Consumentenbond komt er nu dus toch een jaar bij.

Consumentenbond tegen verlenging

Het Vinkje moet consumenten duidelijk maken wat een gezondere of een meer bewuste keuze is. Daarom is er in de winkel een blauwe en een groene variant te vinden.

 

Volgens de Consumentenbond zorgt dat echter voor verwarring, daarom startte de consumentenorganisatie vorige week met de campagne ‘Weg met het Vinkje’. De meerderheid van de consumenten zou immers niet weten wat de vinkjes betekenen of ze kennen het verschil niet tussen de twee vinkjes.

 

De Consumentenbond had bij de lancering van het Vinkje in 2012 ook al zijn twijfels geuit over het systeem en het stelde dat de problemen die het toen aankaartte nu nog steeds niet zijn opgelost. Daarom roepen wij minister Schippers op de verlenging van het Vinkje per 1 mei 2016 tegen te houden”, zei Bart Combée, directeur van de Consumentenbond, vorige week nog. Minister Schippers heeft die vraag dus naast zich neergelegd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Back to top