Vinkje blijft nog minstens een jaar bestaan

Vinkje blijft nog minstens een jaar bestaan

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers heeft de goedkeuring voor het Vinkje met een jaar verlengd. Die zou normaal op 1 mei 2016 verlopen, maar ondanks protesten van de Consumentenbond komt er nu dus toch een jaar bij.

Consumentenbond tegen verlenging

Het Vinkje moet consumenten duidelijk maken wat een gezondere of een meer bewuste keuze is. Daarom is er in de winkel een blauwe en een groene variant te vinden.

 

Volgens de Consumentenbond zorgt dat echter voor verwarring, daarom startte de consumentenorganisatie vorige week met de campagne ‘Weg met het Vinkje’. De meerderheid van de consumenten zou immers niet weten wat de vinkjes betekenen of ze kennen het verschil niet tussen de twee vinkjes.

 

De Consumentenbond had bij de lancering van het Vinkje in 2012 ook al zijn twijfels geuit over het systeem en het stelde dat de problemen die het toen aankaartte nu nog steeds niet zijn opgelost. Daarom roepen wij minister Schippers op de verlenging van het Vinkje per 1 mei 2016 tegen te houden”, zei Bart Combée, directeur van de Consumentenbond, vorige week nog. Minister Schippers heeft die vraag dus naast zich neergelegd.