Vinkje blijft nog minstens een jaar bestaan

Vinkje blijft nog minstens een jaar bestaan

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers heeft de goedkeuring voor het Vinkje met een jaar verlengd. Die zou normaal op 1 mei 2016 verlopen, maar ondanks protesten van de Consumentenbond komt er nu dus toch een jaar bij.

Consumentenbond tegen verlenging

Het Vinkje moet consumenten duidelijk maken wat een gezondere of een meer bewuste keuze is. Daarom is er in de winkel een blauwe en een groene variant te vinden.

 

Volgens de Consumentenbond zorgt dat echter voor verwarring, daarom startte de consumentenorganisatie vorige week met de campagne ‘Weg met het Vinkje’. De meerderheid van de consumenten zou immers niet weten wat de vinkjes betekenen of ze kennen het verschil niet tussen de twee vinkjes.

 

De Consumentenbond had bij de lancering van het Vinkje in 2012 ook al zijn twijfels geuit over het systeem en het stelde dat de problemen die het toen aankaartte nu nog steeds niet zijn opgelost. Daarom roepen wij minister Schippers op de verlenging van het Vinkje per 1 mei 2016 tegen te houden”, zei Bart Combée, directeur van de Consumentenbond, vorige week nog. Minister Schippers heeft die vraag dus naast zich neergelegd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top