Visbar De Noordzee start met franchise

Visbar De Noordzee start met franchise

De bekende vishandel ‘De Noordzee’ op het Katelijneplein in Brussel opent half april een derde vestiging, deze keer in de Marollen. Het wordt meteen de allereerste die door een franchisenemer zal worden gerund.

Spontane interesse voor “geweldig concept”

Twintig jaar geleden startten Wouter Vermeulen en Véronique Aelbrecht met vishandel 'De Noordzee' op het Katelijneplein in hartje Brussel. De viswinkel kreeg er al gauw een caracollenkraam bij, daarna een buitentoog en uiteindelijk een ‘Fishbar’ waar voorbijgangers gegrilde visjes, garnaalkroketjes en andere vishapjes rechtstaand kunnen eten. Sinds begin vorig jaar heeft ‘De Noordzee’ er ook een oesterbar.

 

Sinds 2013 runt De Noordzee een tweede visbar aan het Luxemburgplein, in de Europese wijk (foto). Het is dat laatste concept dat het ondernemende duo nu voor het eerst in franchise gaat uitrollen. “We kregen aanvragen van mensen die ons concept geweldig vonden. Het eerste franchisecontract is rond en we hopen dat het zich vermenigvuldigt”, vertelt Aelbrecht aan de website Brusselnieuws. “Wij gaan de franchisenemer begeleiden, zijn team opleiden, hem de spirit van de Noordzee tonen. Wij leveren ook alle vis.”

 

De nieuwe Fishbar zal half april de deuren openen in het glazen gebouwtje aan de voet van de Poelaertlift, die het Breughelplein verbindt met het Justitiepaleis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

AD Delhaize Lochristi springt op de kar van cartoontassen

25/09/2017

De AD Delhaize in Lochristi is de eerste Belgische supermarkt die mee op de trein van een Nederlandse hype springt. Daar zijn draagtassen met cartoons die gepersonaliseerd zijn naargelang de locatie een echt verzamelitem geworden.

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Back to top