Visbar De Noordzee start met franchise

Visbar De Noordzee start met franchise

De bekende vishandel ‘De Noordzee’ op het Katelijneplein in Brussel opent half april een derde vestiging, deze keer in de Marollen. Het wordt meteen de allereerste die door een franchisenemer zal worden gerund.

Spontane interesse voor “geweldig concept”

Twintig jaar geleden startten Wouter Vermeulen en Véronique Aelbrecht met vishandel 'De Noordzee' op het Katelijneplein in hartje Brussel. De viswinkel kreeg er al gauw een caracollenkraam bij, daarna een buitentoog en uiteindelijk een ‘Fishbar’ waar voorbijgangers gegrilde visjes, garnaalkroketjes en andere vishapjes rechtstaand kunnen eten. Sinds begin vorig jaar heeft ‘De Noordzee’ er ook een oesterbar.

 

Sinds 2013 runt De Noordzee een tweede visbar aan het Luxemburgplein, in de Europese wijk (foto). Het is dat laatste concept dat het ondernemende duo nu voor het eerst in franchise gaat uitrollen. “We kregen aanvragen van mensen die ons concept geweldig vonden. Het eerste franchisecontract is rond en we hopen dat het zich vermenigvuldigt”, vertelt Aelbrecht aan de website Brusselnieuws. “Wij gaan de franchisenemer begeleiden, zijn team opleiden, hem de spirit van de Noordzee tonen. Wij leveren ook alle vis.”

 

De nieuwe Fishbar zal half april de deuren openen in het glazen gebouwtje aan de voet van de Poelaertlift, die het Breughelplein verbindt met het Justitiepaleis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top