VLAM: "Eén op de drie Belgische vrouwen drinkt graag bier"

VLAM: "Eén op de drie Belgische vrouwen drinkt graag bier"

Een derde van de Belgische vrouwen drinkt graag bier. En heus niet alleen fruitbieren, zo blijkt uit een enquête bij duizend Belgische vrouwen tussen 25 en 54 jaar in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

Veel meer dan fruitbier alleen

Van de respondenten drinkt een derde van de vrouwen (33%) graag bier en voelt 17% zich ronduit trots om bier te drinken als vrouw. Opvallend is dat de meeste vrouwen, inclusief zij die niet van bier houden, uitdrukkelijk zeggen dat bier even goed bij een vrouw past als bij een man (62%). 43% vindt ook dat bier drinken wel degelijk verfijnd kan zijn.

 

Qua populariteit wordt bier wel nog geklopt door wijn, frisdranken en warme dranken, maar toch maakt het VLAM "komaf met het cliché dat vrouwen enkel naar fruitbieren zouden grijpen": "dat is alleen bij sporadische bierdrinksters het geval. Vrouwen die regelmatig bier drinken, zullen eerder een pils of speciaalbier bestellen", klinkt het bij VLAM.

 

De enquête brengt trouwens ook goed nieuws voor de horeca in ons land: twee op de vijf vrouwen (40%) gaat minstens één keer per maand op café. "Daarmee ligt het cafébezoek bij vrouwen behoorlijk hoog in ons land", besluit het VLAM.

Tags: