VLAM: "Eén op de drie Belgische vrouwen drinkt graag bier" | RetailDetail

VLAM: "Eén op de drie Belgische vrouwen drinkt graag bier"

VLAM: "Eén op de drie Belgische vrouwen drinkt graag bier"

Een derde van de Belgische vrouwen drinkt graag bier. En heus niet alleen fruitbieren, zo blijkt uit een enquête bij duizend Belgische vrouwen tussen 25 en 54 jaar in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

Veel meer dan fruitbier alleen

Van de respondenten drinkt een derde van de vrouwen (33%) graag bier en voelt 17% zich ronduit trots om bier te drinken als vrouw. Opvallend is dat de meeste vrouwen, inclusief zij die niet van bier houden, uitdrukkelijk zeggen dat bier even goed bij een vrouw past als bij een man (62%). 43% vindt ook dat bier drinken wel degelijk verfijnd kan zijn.

 

Qua populariteit wordt bier wel nog geklopt door wijn, frisdranken en warme dranken, maar toch maakt het VLAM "komaf met het cliché dat vrouwen enkel naar fruitbieren zouden grijpen": "dat is alleen bij sporadische bierdrinksters het geval. Vrouwen die regelmatig bier drinken, zullen eerder een pils of speciaalbier bestellen", klinkt het bij VLAM.

 

De enquête brengt trouwens ook goed nieuws voor de horeca in ons land: twee op de vijf vrouwen (40%) gaat minstens één keer per maand op café. "Daarmee ligt het cafébezoek bij vrouwen behoorlijk hoog in ons land", besluit het VLAM.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top