Volume bij Heineken stijgt sterker dan verwacht

Volume bij Heineken stijgt sterker dan verwacht

In het eerste kwartaal is het volume van Nederlandse brouwer Heineken 11% toegenomen: beduidend beter dan de verwachtingen van analisten, die een volumegroei van slechts 2,4% hadden voorspeld.

Winstdaling

De autonome groei van Heineken, dus zonder rekening te houden met overnames, verkopen of wisselkoerseffecten, was 7%. Het verkochte volume in de regio Asia Pacific steeg met maar liefst 23%, in Amerika met 8,2% en in Europa 2,3%. In Nederland was er geen sprake van groei: volgens Heineken was dat omdat het in Nederland minder deelnam aan prijsacties in supermarkten, waardoor er dus minder volumegroei mogelijk was.

 

Ook op vlak van premiumbieren doet Heineken het goed: daar was er een autonome groei van 4,8%, verspreid over vrijwel alle markten. Enkel in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa werd er niet meer premiumbier geproduceerd.

 

Ondanks de positieve resultaten daalde de winst bij Heineken met 54% van 579 naar 265 miljoen euro. Vorig jaar maakte Heineken wel een winst van 379 miljoen euro op de verkoop van Empaque: zonder die inkomsten ziet het resultaat van Heineken er dus een stuk positiever uit.

 

Heineken is momenteel de derde grootste brouwer ter wereld, maar binnenkort zal het een sprong naar de tweede plaats maken, door de fusie van AB InBev en SABMiller, de twee grootste brouwers ter wereld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top