Walmart hervat gesprekken over verkoop Asda

Walmart hervat gesprekken over verkoop Asda
Foto: Shutterstock.com

Walmart heeft de gesprekken over de verkoop van zijn Britse dochter Asda hervat. Omwille van de uitbraak van de coronacrisis werden de onderhandelingen tijdelijk opgeschort, maar nu zet de Amerikaanse retailreus door.

 

Verschillende kandidaten

Volgens de BBC zijn Walmart en Asda gesprekken begonnen met een klein aantal externe investeerders die geïnteresseerd zijn in het verwerven van een belang in de Britse supermarktketen. Een woordvoerder van Walmart beklemtoonde wel dat er geen zekerheid is dat het ook tot een transactie komt.

 

In het voorjaar waren er al onderhandelingen met drie partijen over een verkoop van Asda. Toen ging het om Apollo Global Management, TDR Capital en Lone Star Funds. De coronacrisis gooide echter roet in het eten en verstoorde die gesprekken.

 

Walmart probeert al een tweetal jaar om Asda te slijten. Zo sprong vorig jaar de geplande fusie met Sainsbury’s af, nadat de Britse concurrentiewaakhond bezwaar maakte tegen de deal. Het nam de supermarktketen uit Leeds over in 1999, maar herzag de afgelopen jaren zijn internationale strategie om zich te concentreren op markten zoals India en China, waar het groeikansen ziet en allianties aangaat met lokale partners als JD.com.