Walmart lanceert productvergelijker met toegevoegde realiteit

Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Walmart voegt een extraatje toe aan zijn app: de Amerikaanse retailer lanceert toegevoegde realiteit in zijn iPhone-applicatie, die klanten helpt bij het vergelijken van producten.

 

Winnaars van Walmart-hackathon

In tegenstelling tot een standaard barcodescanner, waarmee je slechts van één artikel per keer de prijs kan vergelijken, kan de nieuwe scanner van Walmart over verschillende winkelschappen heen worden gebruikt, met details over prijzen en klantbeoordelingen van alle producten die hij ziet.

 

De technologie werd voor het eerst ontwikkeld op een interne Walmart-hackathon met de ARKit-technologie van Apple. Hun idee was op dat moment om een scanner te creëren die sneller werkte. Ze wilden ook een scanner bouwen die meer bood dan alleen prijsvergelijkingen. Het team won de hackathon en werkte het concept verder uit.

 

Makkelijker en sneller dan barcodes scannen

"Walmart-klanten vinden het fijn om onze barcodescanner voor mobiele apps te gebruiken als prijscontrole. Ons team ziet het potentieel van dit product echter als zoveel meer”, legt Tim Sears van Walmart Labs uit aan Tech Crunch. "Wanneer een klant de scanner opstart, krijgt hij een directe verbinding tussen de digitale en de fysieke wereld, gecreëerd door het scherm en de cameralens.”

 

Om de scanner te gebruiken, wijs je in de Walmart-app de camera naar de producten die je wil vergelijken in het schap. Terwijl je de telefoon van het ene item naar het andere verplaatst, wordt het productlabel onderaan het scherm bijgewerkt met informatie, zoals de productnaam, prijs en sterbeoordeling op basis van de recensies op Walmart.com. Een link naar gerelateerde producten is ook beschikbaar. Het is de bedoeling om met de hulp van toegevoegde realiteit het scannen van barcodes eenvoudiger en sneller te maken. De toepassing is momenteel wel alleen nog maar bruikbaar op recente iPhones.

 

Meer weten over toegevoegde realiteit voor retail? In retailhub, het kennis- en inspiratiecentrum van RetailDetail, kun je verschillende innovatieve AR-toepassingen ontdekken.