Walmart test nieuwe database rond voedselveiligheid | RetailDetail

Walmart wil voedselveiligheid verbeteren dankzij blockchain

Walmart wil voedselveiligheid verbeteren dankzij blockchain

De Amerikaanse supermarktketen Walmart is een proefproject gestart met het gebruik van blockchain, een nieuwe databasetechnologie. Dankzij de nieuwe technologie moet vooral de voedselveiligheid verbeterd worden.

Sneller en gerichter

Dankzij de nieuwe technologie moet Walmart sneller in staat zijn om een groep producten te identificeren, wanneer er iets fout mee loopt. Nu is dat een werk van lange adem, maar met blockchain kan alle nodige informatie via één kassaticket gevonden worden. Zo kan Walmart razendsnel te weten komen wie de leverancier was, waar het product werd geproduceerd en wie verantwoordelijk was voor de controle.

 

Het zorgt er niet alleen voor dat Walmart sneller kan werken, maar ook veel gerichter. Wanneer er nu een probleem wordt vastgesteld met een bepaald product moet vaak vrijwel elk gelijkaardig product uit de winkelrekken verdwijnen. Met blockchain kan dat aangepast worden tot producten die met elkaar in aanraking zijn gekomen. Walmart kan zo dus ook heel wat geld besparen.

 

Momenteel test Walmart blockchain nog maar bij twee producten, maar de nieuwe technologie wordt zo wel al toegepast op duizenden verpakkingen in verschillende winkels. Als de test succesvol is dan zal het gebruik van de database verder uitgebreid worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top