Waterloo wil geen Lidl | RetailDetail

Waterloo wil geen Lidl

Waterloo wil geen Lidl

Het gemeentebestuur van Waterloo blijft strijd voeren tegen de mogelijke komst van een filiaal van discountketen Lidl. Vorige week deelde Jean-Claude Marcourt, minister van Economie, nog een vergunning uit voor de bouw van het project.

 

Overaanbod

Dankzij de stedenbouwkundige en de socio-economische vergunningen die Lidl heeft gekregen, kunnen ze in principe beginnen aan de bouw van een nieuwe supermarkt met een oppervlakte van 1.400 vierkante meter.

 

Nochtans zijn ze in Waterloo helemaal niet te vinden voor de komst van nog een supermarkt. Schepen van stedenbouw, Cédric Tumelaire, wijst erop dat de stad momenteel al beschikt over 14 supermarkten en dat er dus eerder sprake is van een overaanbod, dan dat er nood is aan nog een winkel.

 

“Door het negeren van al het negatieve advies van de verschillende instanties en de gemeente Waterloo, positioneert de minister zich als de enige rechter voor de goede organisatie van het grondgebied Waterloo”, aldus Tumelaire aan Le Soir.

 

Hij vreest dat de komst van nog een supermarkt de andere winkels in de stad zal schaden, waardoor die mogelijk de deuren moeten sluiten of er banen verloren kunnen gaan. Het gemeentebestuur heeft dan ook een vraag tot nietigverklaring ingediend bij de Raad van State, om de goedkeuring van de vergunningen tegen te gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.