Waterloo wil geen Lidl

Waterloo wil geen Lidl

Het gemeentebestuur van Waterloo blijft strijd voeren tegen de mogelijke komst van een filiaal van discountketen Lidl. Vorige week deelde Jean-Claude Marcourt, minister van Economie, nog een vergunning uit voor de bouw van het project.

 

Overaanbod

Dankzij de stedenbouwkundige en de socio-economische vergunningen die Lidl heeft gekregen, kunnen ze in principe beginnen aan de bouw van een nieuwe supermarkt met een oppervlakte van 1.400 vierkante meter.

 

Nochtans zijn ze in Waterloo helemaal niet te vinden voor de komst van nog een supermarkt. Schepen van stedenbouw, Cédric Tumelaire, wijst erop dat de stad momenteel al beschikt over 14 supermarkten en dat er dus eerder sprake is van een overaanbod, dan dat er nood is aan nog een winkel.

 

“Door het negeren van al het negatieve advies van de verschillende instanties en de gemeente Waterloo, positioneert de minister zich als de enige rechter voor de goede organisatie van het grondgebied Waterloo”, aldus Tumelaire aan Le Soir.

 

Hij vreest dat de komst van nog een supermarkt de andere winkels in de stad zal schaden, waardoor die mogelijk de deuren moeten sluiten of er banen verloren kunnen gaan. Het gemeentebestuur heeft dan ook een vraag tot nietigverklaring ingediend bij de Raad van State, om de goedkeuring van de vergunningen tegen te gaan.

Tags: