Waterloo wil geen Lidl | RetailDetail

Waterloo wil geen Lidl

Waterloo wil geen Lidl

Het gemeentebestuur van Waterloo blijft strijd voeren tegen de mogelijke komst van een filiaal van discountketen Lidl. Vorige week deelde Jean-Claude Marcourt, minister van Economie, nog een vergunning uit voor de bouw van het project.

 

Overaanbod

Dankzij de stedenbouwkundige en de socio-economische vergunningen die Lidl heeft gekregen, kunnen ze in principe beginnen aan de bouw van een nieuwe supermarkt met een oppervlakte van 1.400 vierkante meter.

 

Nochtans zijn ze in Waterloo helemaal niet te vinden voor de komst van nog een supermarkt. Schepen van stedenbouw, Cédric Tumelaire, wijst erop dat de stad momenteel al beschikt over 14 supermarkten en dat er dus eerder sprake is van een overaanbod, dan dat er nood is aan nog een winkel.

 

“Door het negeren van al het negatieve advies van de verschillende instanties en de gemeente Waterloo, positioneert de minister zich als de enige rechter voor de goede organisatie van het grondgebied Waterloo”, aldus Tumelaire aan Le Soir.

 

Hij vreest dat de komst van nog een supermarkt de andere winkels in de stad zal schaden, waardoor die mogelijk de deuren moeten sluiten of er banen verloren kunnen gaan. Het gemeentebestuur heeft dan ook een vraag tot nietigverklaring ingediend bij de Raad van State, om de goedkeuring van de vergunningen tegen te gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".