Webplatform Njomly brengt culinaire ambachten bij elkaar

Foto: Njomly

Elf culinaire ambachtslui uit Antwerpen verzamelen zich in Njomly, een nieuwe webshop voor foodies. Van Belgische kaviaar tot kazen Van Tricht: hobbykoks kunnen er voortaan online bestellen én – letterlijk – een kijkje achter de schermen nemen.

 

“Topkwaliteit in enkele muisklikken”

Een niche van hobbykoks en foodliefhebbers online bedienen met verse topproducten: dat is de bedoeling van Njomly, een nieuw e-commerceplatform dat van start gaat met elf culinaire ambachtslui uit Antwerpen. Door het aanbod samen te bundelen kunnen “mensen in een one-stop-shopomgeving echt topkwaliteit kopen in enkele muisklikken”, legt initiatiefnemer Pascal Anteunis uit aan ATV.

 

Bij de deelnemers zijn gereputeerde namen in de culinaire branche: onder meer de kaasaffineurs Van Tricht, chocolatier Jitsk en Belgische kaviaarproducent Royal Belgian Caviar al van de partij.

 

Eerste ‘livestreamwinkel’ met webcams

Njomly zorgt ook voor een Europese primeur: het is naar eigen zeggen de eerste ‘livestreamwinkel’, waar onlineshoppers bij iedereen kunnen binnenkijken en vragen kunnen stellen. De ambachtslui kunnen in hun winkels via webcam immers meteen vragen beantwoorden die via de website binnenkomen. 

 

Als een klant advies wenst of een vraag heeft, krijgen de deelnemende ondernemers een melding op hun iPad. Of het nu bijvoorbeeld over ‘dry aged’-vlees of de ideale baktijd gaat, Luc De Laet van The Butcher’s Store geeft direct uitleg aan de digitale klanten. Op de website komen er daarnaast nog filmpjes en extra informatie over de verschillende ondernemers.

 

Voor De Laet was die digitale interactie een belangrijke voorwaarde om mee te stappen in het project, zegt hij in Gazet van Antwerpen: “Voeding is en blijft maatwerk. Het is driedimensioneel, je kan dat niet verkopen zoals pampers. Mensen willen dat vlees zien, beleven en voelen. Ze willen weten wie het voor hen snijdt. Daarom is het goed dat we via de livestream vragen kunnen beantwoorden.”

 

Eindejaarperiode net gemist

Verschillende van de ambachtslui waren zelf al aan het nadenken over een webshop en zien in deze gebundelde aanpak een meer efficiënte en laagdrempelige oplossing. Zo wil visgroothandel De Jager dankzij deze webshop voor consumenten testen of er op termijn ook een platform voor groothandel- en horecaklanten kan komen. “Als kleine zelfstandige was het moeilijk om zelf alle onlinebestellingen te blijven afhandelen. Nu hebben we iemand die het voor ons doet”, zegt ook Hans Van den Auwelant van NIVO-finess

 

Aangezien de koudeketen steeds gerespecteerd moet worden en het verse producten betreft, gebeurt de levering op zo vast mogelijke tijdstippen. Levering van de bestelde producten gebeurt de volgende dag tussen 17 en 22u voor bestellingen die voor 13u zijn geplaatst. Wie later bestelt, krijgt zijn pakketje de dag nadien. Er is een minimumorder van 50 euro, maar boven de 200 euro is levering gratis. Net niet op tijd klaar voor de feestdagen, is Njomly nu van start gegaan met een vijfhonderdtal artikelen.