Wereldberoemde kaaswinkel Van Tricht staat te koop

Wereldberoemde kaaswinkel van de familie van Tricht ter overname.
Wereldberoemde kaaswinkel van de familie van Tricht ter overname.

‘Kazen van Van Tricht’ zijn overal te koop, maar nu geldt hetzelfde voor de kaaswinkel zelf. De Antwerpse eigenaars willen van het leven gaan genieten, de zoon zet wel de rijperij verder.

 

Dubbel gevoel

Kaaswinkel Van Tricht in Antwerpen zoekt een overnemer: de winkel bestaat sinds 1970 en groeide uit tot een kaaswalhalla van internationale allure, maar nu vinden Michel Van Tricht en zijn vrouw Jeannine De Wachter het welletjes geweest. "De winkel zal ik niet missen, de mensen wel. We willen niet doodgaan achter onze toog", beaamt ook zijn vrouw in Gazet van Antwerpen.

 

Toen de winkel na net geen veertig jaar op dezelfde locatie verhuisde naar een nieuw pand iets verderop in dezelfde Fruithoflaan, stroomden de erkenningen binnen. In 2010 noemde de Wall Street Journal het vernieuwde Van Tricht de beste kaaswinkel van Europa, onder andere dankzij de toevoeging van een bar waar mensen de kazen meteen konden degusteren. Sindsdien, en zeker ook geholpen door de verhuizing van de rijperij naar de Stadsbrouwerij in Berchem in 2012, groeide de export explosief en voert Van Tricht zijn kazen uit naar alle hoeken van de wereld. 

 

De opvolging van Michel van Tricht, in de rijperij, door zoon Frederic verliep overigens wél vlekkeloos voor de klant. Ook de winkel overnemen ziet Frederic echter niet zitten: "Om ze optimaal te runnen, moet je er als koppel fulltime aan de slag", zegt hij in GVA.