Werknemers afgestoten filialen Albert Heijn behouden loon | RetailDetail

Werknemers afgestoten filialen Albert Heijn behouden loon

Werknemers afgestoten filialen Albert Heijn behouden loon

Werknemers van Albert Heijn die werken in de acht winkels die worden afgestoten omwille van de fusie met Delhaize, zullen hun loon kunnen behouden. Momenteel wordt er nog gezocht naar een overnemer voor die winkels.

Vakbonden tevreden

“We hebben van de directie de belofte gekregen dat het personeel hetzelfde loon zal krijgen nadat de winkels verkocht zijn”, zegt Thomas Vanbiervliet van de liberale vakbond ACLVB aan De Tijd. “Daarnaast kunnen er van de in totaal 350 getroffen werknemers 100 mensen aan de slag blijven in de overblijvende winkels van Albert Heijn.”

 

Werknemers die willen verhuizen naar een ander filiaal, zullen niet moeten solliciteren voor dezelfde functie in de andere winkel. Als er meerdere kandidaten zijn, dan gaat de baan naar de werknemer die het langst in dienst is. Bij de vakbonden betreuren ze nog steeds dat er winkels moeten worden verkocht, maar zijn ze toch tevreden met het akkoord dat nu is afgesloten.

 

Albert Heijn heeft van de Belgische mededingingsautoriteit de opdracht gekregen om acht winkels van de hand te doen, anders mag de fusie met branchegenoot Delhaize niet doorgaan. Delhaize van zijn kant moet vijf winkels afstaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.