Werknemers afgestoten filialen Albert Heijn behouden loon

Werknemers afgestoten filialen Albert Heijn behouden loon

Werknemers van Albert Heijn die werken in de acht winkels die worden afgestoten omwille van de fusie met Delhaize, zullen hun loon kunnen behouden. Momenteel wordt er nog gezocht naar een overnemer voor die winkels.

Vakbonden tevreden

“We hebben van de directie de belofte gekregen dat het personeel hetzelfde loon zal krijgen nadat de winkels verkocht zijn”, zegt Thomas Vanbiervliet van de liberale vakbond ACLVB aan De Tijd. “Daarnaast kunnen er van de in totaal 350 getroffen werknemers 100 mensen aan de slag blijven in de overblijvende winkels van Albert Heijn.”

 

Werknemers die willen verhuizen naar een ander filiaal, zullen niet moeten solliciteren voor dezelfde functie in de andere winkel. Als er meerdere kandidaten zijn, dan gaat de baan naar de werknemer die het langst in dienst is. Bij de vakbonden betreuren ze nog steeds dat er winkels moeten worden verkocht, maar zijn ze toch tevreden met het akkoord dat nu is afgesloten.

 

Albert Heijn heeft van de Belgische mededingingsautoriteit de opdracht gekregen om acht winkels van de hand te doen, anders mag de fusie met branchegenoot Delhaize niet doorgaan. Delhaize van zijn kant moet vijf winkels afstaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Het kan altijd nog erger

20/10/2017

Het is geen feestje hoor, werken in FMCG. Slechts enkelen komen er vrolijk mee weg, de meerderheid lijdt in stilte. Zoals nogmaals blijkt uit het ironische weekoverzicht van RetailDetail Food, dat vandaag vol nuttig advies staat.

RetailDetail Food #24 staat online

20/10/2017

Zijn winkels in drukke stadscentra steeds moeilijker bereikbaar? Voelen ze het aan de omzet, nemen ze maatregelen? Het nieuwe nummer van de gepersonaliseerde RetailDetail Food krant gaat er dieper op in.

Vleesvervangers bezig aan sterke opmars

20/10/2017

De verkoop van vleesvervangers is de voorbij drie jaar met maar liefst 40% gestegen. Ondertussen koopt een kwart van de Belgische huishoudens wel eens een vleesvervanger en is het aanbod sterk gegroeid.

Metro kent kleine groei in 2016/2017

20/10/2017

Uit de voorlopige cijfers van het Duitse Metro blijkt dat het bedrijf in het boekjaar 2016/2017 met 1,6% is gegroeid. Ook op vergelijkbare basis was er nog net sprake van groei. Metro spreekt van een succesvol jaar.

Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Back to top