Werknemers afgestoten filialen Albert Heijn behouden loon

Werknemers afgestoten filialen Albert Heijn behouden loon

Werknemers van Albert Heijn die werken in de acht winkels die worden afgestoten omwille van de fusie met Delhaize, zullen hun loon kunnen behouden. Momenteel wordt er nog gezocht naar een overnemer voor die winkels.

Vakbonden tevreden

“We hebben van de directie de belofte gekregen dat het personeel hetzelfde loon zal krijgen nadat de winkels verkocht zijn”, zegt Thomas Vanbiervliet van de liberale vakbond ACLVB aan De Tijd. “Daarnaast kunnen er van de in totaal 350 getroffen werknemers 100 mensen aan de slag blijven in de overblijvende winkels van Albert Heijn.”

 

Werknemers die willen verhuizen naar een ander filiaal, zullen niet moeten solliciteren voor dezelfde functie in de andere winkel. Als er meerdere kandidaten zijn, dan gaat de baan naar de werknemer die het langst in dienst is. Bij de vakbonden betreuren ze nog steeds dat er winkels moeten worden verkocht, maar zijn ze toch tevreden met het akkoord dat nu is afgesloten.

 

Albert Heijn heeft van de Belgische mededingingsautoriteit de opdracht gekregen om acht winkels van de hand te doen, anders mag de fusie met branchegenoot Delhaize niet doorgaan. Delhaize van zijn kant moet vijf winkels afstaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fastfoodketen Five Guys geeft Antwerpen Belgische primeur

18/12/2017

Op de De Keyserlei in Antwerpen opent binnenkort de eerste Belgische vestiging van de Amerikaanse fastfoodketen Five Guys. De huurovereenkomst voor het pand is ondertekend, de opening volgt begin volgend jaar.

Ook Carrefour België werkt aan vernieuwingsplan

18/12/2017

Niet enkel in Frankrijk wil Carrefour maatregelen nemen om de omzetten opnieuw te laten groeien, want ook de Belgische directie werkt al een tijdje aan een vernieuwingsplan. Daarbij worden vooral de hypermarkten onder de loep genomen.

Test-Aankoop: Colruyt blijft de goedkoopste, AH volgt

18/12/2017

Colruyt blijft zijn belofte van ‘laagste prijzen’ waarmaken, concludeert Test-Aankoop dit jaar opnieuw in zijn jaarlijkse prijsvergelijking. Toch stijgt de druk op de Halse supermarktketen.

 

Private-equitybedrijf KKR dicht bij overname margarines Unilever

15/12/2017

Unilever en het private-equitybedrijf KKR hebben een deal bereikt voor de overname van de margarinedivisie van Unilever. KKR zou ongeveer 6,8 miljard euro neertellen en de transactie moet midden volgend jaar afgerond zijn.

Filet Pur: Hallucinante waanbeelden? Eén adres!

15/12/2017

Jef Colruyt is een onverstoorbaar toonbeeld van sereniteit, en de pata negra ham is de bitcoin van de charcuterie. Slechts twee conclusies uit een alweer leerrijke FMCG-week, voor u op smaak gebracht door RetailDetail Food!

Deze retailers pakken uit met knappe kerstcommercials

15/12/2017

Heel wat internationale retailers pakken in de aanloop naar de eindejaarsfeesten uit met ambitieuze kerstcommercials. RetailDetail selecteerde twaalf opmerkelijke reclamespots. Laat u ook een traantje van ontroering?

Back to top