Werknemers afgestoten filialen Albert Heijn behouden loon | RetailDetail

Werknemers afgestoten filialen Albert Heijn behouden loon

Werknemers afgestoten filialen Albert Heijn behouden loon

Werknemers van Albert Heijn die werken in de acht winkels die worden afgestoten omwille van de fusie met Delhaize, zullen hun loon kunnen behouden. Momenteel wordt er nog gezocht naar een overnemer voor die winkels.

Vakbonden tevreden

“We hebben van de directie de belofte gekregen dat het personeel hetzelfde loon zal krijgen nadat de winkels verkocht zijn”, zegt Thomas Vanbiervliet van de liberale vakbond ACLVB aan De Tijd. “Daarnaast kunnen er van de in totaal 350 getroffen werknemers 100 mensen aan de slag blijven in de overblijvende winkels van Albert Heijn.”

 

Werknemers die willen verhuizen naar een ander filiaal, zullen niet moeten solliciteren voor dezelfde functie in de andere winkel. Als er meerdere kandidaten zijn, dan gaat de baan naar de werknemer die het langst in dienst is. Bij de vakbonden betreuren ze nog steeds dat er winkels moeten worden verkocht, maar zijn ze toch tevreden met het akkoord dat nu is afgesloten.

 

Albert Heijn heeft van de Belgische mededingingsautoriteit de opdracht gekregen om acht winkels van de hand te doen, anders mag de fusie met branchegenoot Delhaize niet doorgaan. Delhaize van zijn kant moet vijf winkels afstaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft er mee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij ze betere voorwaarden krijgen. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Aldi richt de blik op Italië

16/02/2018

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

Back to top