Werknemers afgestoten filialen Albert Heijn behouden loon

Werknemers afgestoten filialen Albert Heijn behouden loon

Werknemers van Albert Heijn die werken in de acht winkels die worden afgestoten omwille van de fusie met Delhaize, zullen hun loon kunnen behouden. Momenteel wordt er nog gezocht naar een overnemer voor die winkels.

Vakbonden tevreden

“We hebben van de directie de belofte gekregen dat het personeel hetzelfde loon zal krijgen nadat de winkels verkocht zijn”, zegt Thomas Vanbiervliet van de liberale vakbond ACLVB aan De Tijd. “Daarnaast kunnen er van de in totaal 350 getroffen werknemers 100 mensen aan de slag blijven in de overblijvende winkels van Albert Heijn.”

 

Werknemers die willen verhuizen naar een ander filiaal, zullen niet moeten solliciteren voor dezelfde functie in de andere winkel. Als er meerdere kandidaten zijn, dan gaat de baan naar de werknemer die het langst in dienst is. Bij de vakbonden betreuren ze nog steeds dat er winkels moeten worden verkocht, maar zijn ze toch tevreden met het akkoord dat nu is afgesloten.

 

Albert Heijn heeft van de Belgische mededingingsautoriteit de opdracht gekregen om acht winkels van de hand te doen, anders mag de fusie met branchegenoot Delhaize niet doorgaan. Delhaize van zijn kant moet vijf winkels afstaan.