Wessanen bevestigt overnamegesprekken

Wessanen bevestigt overnamegesprekken
Shutterstock.com

Natuurvoedingsbedrijf Wessanen overweegt een overnamebod van een consortium onder leiding van PAI Parners te accepteren. De investeringsgroep is bereid 11,50 euro per aandeel te betalen.

 

Niet eerste bod

Investeringsmaatschappij PAI partners werkt samen met de belangrijkste aandeelhouder Charlie Jobson, die zelf reeds 26% van de aandelen van Wessanen in handen heeft. Hij is aandeelhouder sinds 2009 en heeft al te kennen gegeven 80% van zijn belang te behouden in geval het tot een transactie zou komen. Wessanen bevestigt dat er momenteel een boekenonderzoek plaatsvindt en dat wordt gesproken over de voorwaarden van de deal. Er is evenwel geen zekerheid dat er een transactie zal plaatsvinden.

 

Het is niet het eerste bod van het consortium op het natuurvoedingsbedrijf. De interesse dateert van februari, maar toen achtte Wessanen het niet opportuun om onderhandelingen aan te knopen. Na diverse herziene voorstellen werd het huidige bod op 5 maart gedaan, en dit keer is het volgens Wessanen een goede basis voor verdere gesprekken over een mogelijke deal. Het bod is een premie van meer dan 30% ten opzichte van de gemiddelde slotkoers van het aandeel over een periode van 30 dagen.

 

Voedingsmiddelenbedrijf Wessanen focust zich op natuurvoeding en bio-voeding. Het haalde vorig jaar 96% van zijn verkopen uit vegetarische producten en boekte een omzet van 628 miljoen euro. De geringe stijging tegenover 2017 (+0,6%) was een tegenvaller, gezien de enorme ontwikkeling van de markt van gezonde en duurzame voeding in zijn totaliteit. Volgens Wessanen is de concurrentie wel fel toegenomen.