Wessanen ziet kwartaalomzet met kwart groeien

Wessanen ziet kwartaalomzet met kwart groeien

De omzet van voedingsproducent Wessanen is in het vierde kwartaal van 2015 met meer dan 25 procent gegroeid. Over het volledige jaar kende het bedrijf een groei van maar liefst 21,6 procent.

 

Verdere expansie

De totale omzet van Wessanen strandde in 2015 op 523 miljoen euro, een groei van meer dan een vijfde ten opzichte van een jaar eerder. De nettowinst groeide bijgevolg met bijna 18 procent naar 37,3 miljoen euro. Ook de autonome groei, zonder overnames, ging er met 9,4 procent op vooruit.

 

“2015 was een goed jaar voor ons. 250 jaar na de start van het bedrijf zijn we er in geslaagd om sneller te groeien dan een sterk groeiende markt met de meeste van onze merken en konden we een autonome groei van 9,4 procent tonen”, zegt Christophe Barnouin, CEO van Wessanen.

 

Een groot deel van de groei van Wessanen was te danken aan de overname van andere merken, zoals recentelijk nog het Nederlandse theemerk Piramide. Ook de komende jaren wil Wessanen verder inzetten op overnames van producten die aansluiten bij het huidige aanbod van vooral biologische producten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top