Whole Foods nu ook naar Europees vasteland

Foto: Ken Wolter / Shutterstock.com

Amazon introduceert in Europa huismerkproducten van de eigen bioketen Whole Foods op zijn platform. Het is de eerste keer dat het merk ook op het Europese vasteland te verkrijgen is.

 

Droge biovoeding van Whole Foods

Op de websites van Amazon in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje kunnen klanten sinds enkele dagen ook biologische producten van Whole Foods krijgen. Het gaat om droogwaren zoals noten, couscous, rijst en gedroogd fruit, die verpakt zijn in het Verenigd Koninkrijk (waar Whole Foods zeven supermarkten heeft). De producten worden wel enkel in bulk-hoeveelheden (tussen de 500 gram en 2 kilo) geleverd.

 

Het is de eerste keer dat Whole Foods, de Amerikaanse biologische supermarktketen in handen van Amazon, het Europese vasteland betreedt. Tot nu toe was de keten alleen in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk actief, maar nu breidt Amazon het merk uit naar markten waar het geen fysieke winkels heeft. Op dit moment is een beperkt assortiment online verkrijgbaar onder de huismerken Whole Foods, Whole Foods Market, WFM en 365. 

 

De verpakkingen zijn dezelfde als in de Engelse winkels te vinden zijn, maar er is ook een vertaling naar het Duits, Frans, Italiaans en Spaans voorzien op de achterzijde. Er is echter geen Nederlands opschrift, wat doet vermoeden dat Amazon de producten nog niet meteen naar Nederlandstalige gebieden wil uitrollen.

 

Start van Europese expansie?

Stiekem had Amazon de komst van Whole Foods naar Europa wel al aangekondigd: naar aanleiding van de aankomende feestdagen prijkte het logo van de bioformule in november immers al tussen de Amazon-huismerken op een reclamebanner, bericht Supermarktblog. Dat logo werd even later echter weggehaald. Amazon bleek toen wellicht niet op tijd klaar voor de lancering.

 

Wat Amazon met het Whole Foods-merk van plan is in Europa, is nog koffiedik kijken. Zeker is alvast dat het voor de e-commercereus een nieuwe stap is in het aanbieden van onlinevoeding, maar mogelijk is de retailer, eenmaal het merk stilletjes is ingeburgerd op het continent, ook zinnens om fysieke Whole Foods-supermarkten te openen in Europa?