Winkels Delhaize morgen weer open | RetailDetail

Winkels Delhaize weer open na akkoord

Winkels Delhaize weer open na akkoord
Foto Delhaize

De vakbonden en de directie van supermarktketen Delhaize hebben een sociaal akkoord bereikt na de onderhandelingen van gisteren. Over de inhoud van het akkoord is weinig bekend, maar de winkels zijn vandaag in ieder geval allemaal terug geopend.

Ontwerptekst

Vorige week vrijdag brak er bij een aantal vestiging van Delhaize, vooral dan in Wallonië en Brussel, een spontane staking uit. Dat was het gevolg van ontevredenheid rond de gevolgen van de herstructurering die de keten in 2014 doorvoerde. Al snel werd duidelijk dat er op dinsdag overleg zou plaats vinden tussen de sociale partners en de directie, maar tot die tijd ging de staking gewoon door.

 

Gisteren hebben de vakbonden en de directie de hele dag samen gezeten en daar is een ontwerptekst uit voortgekomen, die de vakbonden nu zullen voorleggen aan hun achterban. De directie en de vakbonden willen weinig kwijt over de inhoud van het akkoord, maar de directie gaat er in elk geval van uit dat de winkels opnieuw geopend zullen zijn.

 

De staking kwam er omdat de werknemers niet tevreden zijn over het aantal werknemers in de winkels. Sinds de herstructurering zijn dat er een stuk minder, waardoor volgens hen het werk niet meer goed kan gedaan worden, wat dan weer gevolgen heeft voor de klantenservice.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen ze boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.