Winst McDonald’s krijgt klappen | RetailDetail

Winst McDonald’s krijgt klappen

Winst McDonald’s krijgt klappen

De Amerikaanse fastfoodketen McDonald's heeft in het derde kwartaal flinke klappen gekregen. De winst van het bedrijf viel sterk terug en de CEO moest toegeven dat de keten met imagoproblemen kampt.

Schandaal in China

De nettowinst van McDonald's viel in het derde kwartaal met maar liefst dertig procent terug naar 1,07 miljard dollar (840 miljoen euro) en ook de omzet viel terug naar 7 miljard dollar (5,5 miljard euro), een daling van vijf procent. Op elke grote markt moest de keten toezien hoe het aantal klanten terugviel, deels omdat veel consumenten zich vragen stellen bij de kwaliteit van het voedsel bij McDonald's.

 

In de Verenigde Staten daalde de vergelijkbare omzet met 3,3 procent. Concurrent Chipotle maakte gebruik van die terugval om zijn marktaandeel te vergroten en liet een vergelijkbare omzetgroei van 19,8 procent optekenen in het derde kwartaal. In Europa daalde de vergelijkbare omzet met 1,4 procent en een schandaal in China zorgde er voor dat de vergelijkbare omzet er terugviel met maar liefst 22,7 procent.

 

CEO Don Thompson geeft dan ook toe dat McDonald's met een imagoprobleem kampt en op zoek is naar een nieuwe manier om klanten aan te trekken. Zo gaat het menu's vereenvoudigen en komen er meer opties om hamburgers zelf samen te stellen. Op dat vlak heeft McDonald's al enkele proefprojecten lopen, waarbij klanten zelf combinaties kunnen maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top