Wordt vegakampioen Vivera weldra verkocht?

Shutterstock.com

Vivera, de Nederlandse producent van vleesvervangers, komt mogelijk in nieuwe handen. De onderhandelingen zouden reeds volop aan de gang zijn.

 

Nummer drie in Europa

Het nieuws over een nakende verkoop van Vivera werd het eerst gemeld door het FD. Volgens de zakenkrant zou de nepvleesproducent voor “honderden miljoenen euro’s” in de etalage staan. Het verkoopproces zou bovendien al in een vergevorderd stadium zitten, maar het is niet duidelijk wie de geïnteresseerde partij is.

 

Vivera produceert al sinds 1990 vleesvervangers. In die markt staat het op de derde plaats in Europa na het Britse Quorn en levensmiddelengigant Nestlé. Aanvankelijk maakte Vivera deel uit van vleesverwerker Encko, maar twee jaar geleden besloot het bedrijf op eigen kracht verder te gaan en zich uitsluitend te richten op plantaardige producten.

 

De voorbije jaren groeide het bedrijf uit Holten telkens met 25 tot 30%. Vorig jaar kwam de omzet uit op 85 miljoen euro. In een eerder interview met Business Insider gaf directeur Willem van Weede al aan de omzet te willen verdrievoudigen tegen 2025. Een kapitaalkrachtige partner kan uiteraard helpen om die ambitie waar te maken.