X+Bricks verhoogt bod op Real-hypermarkten

X+Bricks verhoogt bod op Real-hypermarkten
Shutterstock.com

Het consortium rond vastgoedinvesteerder X+Bricks heeft zijn bod op Metro-dochter Real verhoogd. Het groothandelsbedrijf hoopt naar eigen zeggen echter nog steeds tot een akkoord te komen met Redos.

 

Beslissende fase

In juli lanceerden X+Bricks en SCP Group al een bod op de Real-hypermarkten, dat hoger zou gelegen hebben dan het voorstel van Redos. Metro sprak toen toch de wens uit om met Redos tot een overeenkomst te willen komen.

 

Gisteren heeft het consortium rond X+Bricks zijn bod verhoogd, maar een woordvoerder wilde geen verdere details kwijt aan Reuters. Metro van zijn kant bevestigde de interesse van het consortium, maar voegde er aan toe dat het bedrijf in de beslissende fase van de onderhandelingen met Redos zit en optimistisch is om snel tot een beslissing te komen.

 

X+bricks is een vastgoedinvesteerder, die zich concentreert op de voedselretail in Duitsland, zoals supermarkten, discounters en buurtwinkels. SCP Group werd dan weer opgericht in 2009 en beheert 70.000 m² aan commercieel vastgoed in Europa.