Zelf plukken, scheppen en tappen bij vernieuwde AH XL Purmerend

Zelf plukken, scheppen en tappen bij vernieuwde AH XL Purmerend

Klanten kunnen zelf producten plukken, scheppen en tappen bij de vernieuwde AH XL in Purmerend. De supermarkt werkt in de nieuwste formule bovendien met energiebesparende voorzieningen.

Nadruk op beleving, vers en duurzaam

AH XL legt in de verbouwde vestiging in winkelcentrum Eggert de nadruk verder op beleving, vers en duurzaam: zo kan de klant in de kruidentuin zelf verse kruiden knippen, bij een bar sappen en yoghurt tappen, schaal- en schelpdieren uit het koelmeubel scheppen en uit dispensers koffie, hagelslag, snoep halen.

 

Vers krijgt meer nadruk met een notenafdeling waar noten vers worden gebrand en met een Fish Tales Market op de visafdeling. Hier wordt vers gebakken kibbeling verkocht en is onder meer verse vis op ijs gepresenteerd. AH XL Purmerend is de derde XL-supermarkt waar dit verse vismarktconcept van Bart van Olphen van start ging. Ook AH XL aan het Soendaplein in Haarlem en het Gelderlandplein Amsterdam hebben een Fish Tales Market.

 

Energie besparen en duurzaam

Albert Heijn zet in het nieuwste XL-format in Purmerend in op energie besparen en duurzaam: dak en gevel hebben 700 zonnepanelen, de locatie kent warmte- en koude opslag en er wordt energie opgewekt voor elektriciteit en warmte. De retourstroom uit de supermarkt wordt ingezet voor biogas. De winkel is verder volledig CO2-neutraal en grotendeels ingericht met herggebruikte materialen.

 

De LED-verlichting wordt aangestuurd door bewegingssensoren en dimt wanneer de vakken worden gevuld. Ook de reclameverlichting gebeurt met LED-lampen. Klanten met een elektrische auto kunnen terecht bij oplaadpunten die worden gevoed door de zonnepanelen op het dak.