Zelf plukken, scheppen en tappen bij vernieuwde AH XL Purmerend | RetailDetail

Zelf plukken, scheppen en tappen bij vernieuwde AH XL Purmerend

Zelf plukken, scheppen en tappen bij vernieuwde AH XL Purmerend

Klanten kunnen zelf producten plukken, scheppen en tappen bij de vernieuwde AH XL in Purmerend. De supermarkt werkt in de nieuwste formule bovendien met energiebesparende voorzieningen.

Nadruk op beleving, vers en duurzaam

AH XL legt in de verbouwde vestiging in winkelcentrum Eggert de nadruk verder op beleving, vers en duurzaam: zo kan de klant in de kruidentuin zelf verse kruiden knippen, bij een bar sappen en yoghurt tappen, schaal- en schelpdieren uit het koelmeubel scheppen en uit dispensers koffie, hagelslag, snoep halen.

 

Vers krijgt meer nadruk met een notenafdeling waar noten vers worden gebrand en met een Fish Tales Market op de visafdeling. Hier wordt vers gebakken kibbeling verkocht en is onder meer verse vis op ijs gepresenteerd. AH XL Purmerend is de derde XL-supermarkt waar dit verse vismarktconcept van Bart van Olphen van start ging. Ook AH XL aan het Soendaplein in Haarlem en het Gelderlandplein Amsterdam hebben een Fish Tales Market.

 

Energie besparen en duurzaam

Albert Heijn zet in het nieuwste XL-format in Purmerend in op energie besparen en duurzaam: dak en gevel hebben 700 zonnepanelen, de locatie kent warmte- en koude opslag en er wordt energie opgewekt voor elektriciteit en warmte. De retourstroom uit de supermarkt wordt ingezet voor biogas. De winkel is verder volledig CO2-neutraal en grotendeels ingericht met herggebruikte materialen.

 

De LED-verlichting wordt aangestuurd door bewegingssensoren en dimt wanneer de vakken worden gevuld. Ook de reclameverlichting gebeurt met LED-lampen. Klanten met een elektrische auto kunnen terecht bij oplaadpunten die worden gevoed door de zonnepanelen op het dak.

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.